Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Hindistan’da Müslümanların Dini Mekanlarına Yönelik Aşağılayıcı Kliplerin Üretilmesi ve Yayınlanmasının Kınanması

Hindistan’daki Şii Vakıf Kurulu, Hindistan’daki dini yerler ve camilere ilişkin üretilmiş klipleri Müslümanlara hakaret tanımlayarak kınadı.

Hindistan’ın resmi gazetesi “Deccan Herald”, Şii Vakıfları Merkez Kurulu’ndan alıntı yaparak şunları yazdı; Müslüman toplumun öfkesini körükleyen bu kliplerin yapımının ve sanal ortamda yayınlanmasının failleri hakkında kapsamlı araştırma yapılması gerekiyor.

Bu konuyla ilgili Şii Vakıf Merkezi Başkanı Ali Zeydi yaptığı açıklamada; Tarihi Şahi Asefi Camisi’nin de içinde bulunduğu Hüseyniye’de (Bada Imambara) bu tür gizlice filme alınması, dünya çapındaki Şii Müslümanların duygularını inciten bir eylemdir ve yerel yönetimin bu konuya gereken özeni göstermesi ve gerekli önlemleri alması gerekmektedirj.”

Lucknow eyaletinin Hüseyin Abad şehrinde bulunan Hüseyniye Bada Imambara kompleksinin MS 1784 yılında açılan önemli bir dini mekan olduğunu ve dünyanın ikinci büyük Şii kompleksi olduğunu belirtmekte fayda var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu