Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

2024 Yazı Tarihin En Sıcak Yazı  

Avrupa Birliği’nin iklim gözlemcisi Copernicus, 2024 yazının kaydedilen en sıcak yaz olması nedeniyle bu yılın genel olarak kaydedilen en sıcak yaz olma ihtimalinin arttığını söylüyor. 

Copernicus uzmanları 6 Eylül Cuma günü yaptığı açıklamada, son dönemde dünyanın ortalama sıcaklığının artmasında insan faaliyetlerinin etkisiyle küresel ısınma sürecinin yanı sıra “El Niño” hava olayının ortaya çıkmasının da önemli rol oynadığını söyledi ve görünüşe göre dünyanın sıcaklığındaki hızlı artış yakın zamanda durmayacak. 

Copernicus’un direktörü Carlo Bontempo’ya göre, Ağustos 2023 ve 2024’teki ortalama Kuzey Yarımküre sıcaklığı, bu ay için kaydedilen en sıcak sıcaklık olan yaklaşık 16,82 santigrat derece ile aynıydı.

Copernicus’un yöneticisine göre, geçen yıl eşi benzeri görülmemiş sıcaklığın ikincil faktörlerinden biri “El Nino” hava olayıydı, ancak geçici sonuçları sona ermesine rağmen 2024 yılında sıcaklığın şiddeti azalmadı. Bu da, küresel ısınmanın temel nedeni insan faaliyetleri ve özellikle fosil yakıtların üretimi ve tüketiminin olduğunu göstermektedir. 

Son olarak bazı iklim bilimcileri, son 10 yıldaki sıcaklığın, son 120.000 yılda bile benzeri görülmemiş bir düzeyde olduğunu tahmin ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu