Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

İmam Hüseyin (a.s) Günü İlk kez Avustralya’nın Victoria Parlamentosu’nda Geçirildi

Seyid Abulgasım Razavi’nin çabalarıyla İmam Hüseyin (a.s) Günü ilk kez Avustralya’nın Victoria Parlamentosu’nda düzenlendi.

Avustralya Şii Alimler Konseyi Başkanı ve Avustralya Melbourne Cuma imamı Seyid Abulgasım Razavi’nin, Avustralya’nın Victoria Parlamentosu’nda ilk kez İmam Hüseyin (a.s) Günü’nün kutlanmasına yol açan bu çabası,büyük tarihi bir başarı olarak kabul ediliyor.

Bu törene milletvekilleri ve Şii, Sünni, Ağa Hani, Hindu, Sih, Hıristiyan gibi farklı dinlerin temsilcilerinin, hükümet yetkililerinin ve profesörlerin katıldığını da belirtmek gerekir.

Seyid Abulgasım Razavi, Aşura olaylarını ve İmam Hüseyin (a.s)’ın Yezid’e karşı ayaklanmasını anlatarak, onun yolunun tarih boyunca insanlara örnek olabileceğini vurguladı.

Sözlerine şöyle devam etti: İmam Hüseyin (a.s) bir hidayet ışığı ve bir kurtuluş gemisidir. Terörün ve nefretin tüm dünyaya yayıldığı günümüzde, bu nefreti barış ve uzlaşıya, barışçıl bir yaşama dönüştürmek ancak İmam Hüseyin (a.s)’ın öğretileriyle mümkündür.

Avustralya Şii Ulema Konseyi başkanı şunları söyledi: “Burada farklı din ve inançlardan insanlar var ve İmam Hüseyin (a.s)’ın, tüm bu dinleri ve inançları insanlık adına nasıl birleştirdiğini görebilirsiniz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu