Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Çocukluk Çağında Tablet Kullanımı İle Öfke Oluşumu Arasındaki İlişki

Yeni bir araştırmaya göre çocukların ve gençlerin sık sık yaşadığı rahatsızlıkların nedeni tablet ve sosyal ağ kullanımı olabilir.

Prestijli tıp dergisi JAMA Pediatrics’te yayınlanan yeni bir çalışma sonrası ebeveynler için alarma geçti.

Bu araştırma, çocukken tablet kullanmanın ilerleyen yıllarda öfke ve rahatsızlıklarının artırabileceğini gösteriyor.

Çok fazla tablet kullanmaya alışan çocuklar duygularını kontrol etmekte zorlanabilir ve daha fazla öfkelenebilirler. Öte yandan öfkeli olan çocuklar kendilerini sakinleştirmek için sıklıkla tabletlere başvurulmalıdır.

Sağlık uzmanı ve iki küçük çocuk annesi Dr. Liana Van şunları söylüyor: “Bu çalışma, çocuklukta tablet kullanımının çocukların duygu ve davranışları üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini gösteriyor.”

Bu araştırmalara göre akıllı cihazları sakinleştiri veya oyalayıcı olarak kullanmak, öfke ve rahatsızlıkların artması gibi davranışsal sorunlara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda çocuklara duygularıyla yüzleşmek yerine onlardan kaçınmayı da öğretebiliyor. Çocukken tablet kullanmak uzun vadede yetişkinlikte duyguların ve sosyal ilişkilerin yönetilmesinde daha ciddi sorunlara yol açmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu