Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Hintli-Amerikalı Hıristiyan Örgütler ABD'nin Hindistan'a Karşı Yaptırımları İçin Çağrıda Bulundu

Hintli-Amerikalı Hıristiyan örgütler, Hindistan’nın “dini özgürlüğü ihlal ettiği” gerekçesiyle ABD’ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

ABD’deki 300’den fazla Hıristiyan lider, özellikle Hıristiyanlara yönelik dini özgürlük ihlallerinin artması nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’na Hindistan’ı “Endişe Duyulan Ülke” (CPC) olarak belirleme çağrısında bulunuyor.

Çeşitli Hıristiyan mezhep ve fırkaları temsil eden liderler, artan şiddet ve “Başbakan Narendra Modi liderliğindeki Hindu milliyetçi hükümeti altında sistematik zulüm” konusundaki endişelerini dile getirdi.

Aralarında 18 piskopos, üç başpiskopos ve çok sayıda rahibin de bulunduğu Hintli Hristiyan liderler, bu ayın başlarında ABD Dışişleri Bakanlığı’na gönderdikleri bir mektupta, Modi hükümetinin 2014’te göreve başlamasından bu yana Hindistan’daki dini azınlıkların durumunun kötüleştiğini vurguladılar.

Mektupta ayrıca ABD hükümetinin bu ihlaller karşısında “sessiz kalması” da kınanarak ABD’den, Hindistan hükümetini başta Hıristiyanlar olmak üzere azınlıkların haklarını ihlal eden endişe verici bir ülke olarak tanımlaması ve böylece yeni yaptırımların uygulanabilmesi isteniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu