Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Afganistanlı Ziyaretçiler İran Sınırlarındaki Kısıtlamalardan Şikayetçiler

İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain’i yaklaşırken Kerbela’ya gitmek isteyen çok sayıda Afganistanlı ziyaretçi; İran sınırlarına kısıtlama getirilmesinden şikayet ediyorlar.

İranlı yetkililer, Afganistanlı ziyaretçilerin İran’a sadece İslam Kale sınırından otobüsle girebileceklerini söyledi.

Kanalımızın bu konu hakkındaki raporunda daha fazla ayrıntıyı görebilirsiniz.

Her yıl İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain merasimine binlerce Afganistanlı ziyaretçi, milyonların katıldığı Erbain ziyaretine katılmak için Kerbela’ya gelmektedir.

Ancak bu yıl Erbain’in yaklaşması ve Irak hac vizelerinin serbest bırakılmasıyla, İranlı yetkililerin ülke sınırlarında yarattığı yeni şartlar nedeniyle Kerbela’ya gitmek isteyen çok sayıda Afganistanlı ziyaretçi şikayetçi oldu.

Erbain ziyaret kervanları yetkililerine göre İranlı yetkililer son zamanlarda Afganistanlı ziyaretçilerin Afganistan’ı otobüsle terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Ancak ziyaretçi sayısının çokluğu ve yolcu otobüsü yetersizliği nedeniyle Erbain törenine katılmaktan imtina edebilirler.

6 Ağustos Salı günü Horasan Razavi sınır muhafız komutanı şunları söyledi: Erbain merasimi için Irak’a gidecek olan Afganistanlı ziyaretçiler, İran’a yalnızca İslam Kale sınırından girmelidirler.

İran’ın Kermanşah eyaletinden bir yetkili de bu yıl Erbain döneminde Afganların Hüsrev sınırını geçip Irak’a girmesinin yasak olduğunu duyurdu.

Aynı zamanda İranlı bir polis yetkilisi de ülke sınırlarında göçmen kartı ve diğer belgeleri bulunan Afgan göçmenlere herhangi bir seyahat belgesi verilmeyeceğini söyledi. Sonuç olarak adı geçen kişiler, Irak’a Erbain hacı için hizmetçi belgesi talebini yalnızca ikamet ettikleri illerde gerçek ve sanal vize ofislerine başvurarak kaydedebilecekler.

Horasan Razavi Valiliği Yabancılar ve Göçmenler Genel Müdürü, şu ana kadar 25.000 Afgan ziyaretçinin İslam Kale sınırından İran’a girmek için kayıt yaptırdığını söyledi. Irak’a giden Afganistanlı ziyaretçi sayısının bu yıl geçen yıla göre muhtemelen yüzde 15’ten fazla artacağını söyledi.

Bu kısıtlama ve ziyaretçilerin Irak’a ulaşması için Afganistan ve İran sınırlarında yeni koşullar sağlanırken, daha önce bazı İranlı yetkililer bu yılki Erbain ziyaretçileri için tesisler oluşturulacağını duyurmuştu.

İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain’ine gelen ziyaretçiler, Afganistan’daki ekonomik sorunlara ve yaygın yoksulluğa rağmen; Erbain törenine geniş bir katılım sağlamaya karar verdiler; Ancak İran sınırlarındaki sorunlar ve engeller, geçmiş yıllarda yaşanan olayların İran sınırlarında da tekrarlanması endişesini artırdı.

Şunu da belirtmek gerekir ki, İranlı yetkililerin işleri kolaylaştırmaya yönelik açıklamalarına rağmen, yıllardır Erbain’in yaklaşmasıyla binlerce Afganistanlı ziyaretçi, İran’ın sınır sorunları nedeniyle büyük Erbain merasimine katılmaktan kaçınıyor.

Bazı haberlere göre bu yıl 40 binden fazla Afganistanlı ziyaretçinin İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain merasimine katılmak üzere Kerbela’ya gitmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu