Ayetullah Uzma Şirazi: Emirat, gerçekliklerle ilgilidir, ancak usuli ameliye yalnızca görevi belirler ve onların pozitifleri delil niteliği taşımaz.

Ayetullah Uzma Şirazi: Emirat, gerçekliklerle ilgilidir, ancak usuli ameliye yalnızca görevi belirler ve onların pozitifleri delil niteliği taşımaz.
Ayetullah Uzma Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük bilimsel toplantısı, 1448 Rebiyülahir’in on birinci günü olan Çarşamba günü gerçekleştirildi.
Bu toplantıda, önceki oturumlarda olduğu gibi değerli Ayetullah, katılımcıların farklı fıkhi meselelere dair sorularını yanıtladılar.
Ayetullah Uzma Şirazi, emirat ile usuli ameliye arasındaki farkı açıklayarak şöyle buyurdu: Emirat, gerçekten gerçekleşmiş güncel durumlarla ilgilidir, ancak usuli ameliye yalnızca yükümlülüğü ve görevi belirler ve gerçekliği ortaya çıkarmakla ilgili değildir.
Değerli Ayetullah sözlerine şöyle devam etti: Şahitlik, bir kişinin gerçeği kendi gözleriyle görmüş gibi bir durumdur; ancak, istishab (öze dönüş), kişisel gözlemi gerektirmez, sadece görevi belirler; bu nedenle usuli ameliyenin pozitifleri delil teşkil etmez.




