Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Ayetullah Uzma Şirazi: Kur’an-ı Kerim’de mutmain olan nefsin özel örneği İmam Hüseyin (a.s)’dır, ancak bu aynı zamanda diğer masumları ve salih insanları da kapsar.

Ayetullah Uzma Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı Rebiülevvel 1446’nın 27’si Salı günü yapıldı. Bu toplantıda da önceki toplantılarda olduğu gibi hazır bulunanların çeşitli fıkhî konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Ayetullah Uzma Şirazi, Fecr Suresi’nin 27’den 30’a kadar olan ayetlerine atıfta bulunarak: Ey mutmain nefs, senin razı olduğun ve senden razı olan Rabbinin huzuruna çık, benim özel kullarımın saflarına gir ve cennetime gir, dediler. Mutmain ruh, Kur’an-ı Kerim’de zikredilen, razı olan ve razı olunmuş sıfatlarıyla zikredilen şeydir.

Şöyle devam etti: Bu ayet-i kerimenin bağlamında İmam Hüseyin (a.s) ile ilgili olarak nazil olduğuna dair özel bir rivayet vardır.

Şunu da vurguladı: Elbette bu rivayet, İmam Hüseyin (a.s)’a atıf yapmayıp genel olup, saf ve masum imamlar (a.s) ve Peygamber’den sonra gelen diğer salih insanları kapsamaktadır.

……

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu