Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Irak
Trend

Mukaddes Kerbela Şehri Kızılay Operasyon Dairesi Müdürü'nün Erbain Ziyaretçilerine Yönelik Hizmetleri Hakkındaki Sözleri

İmam Hüseyin TV kanalının Farsça bölümünde Çarşamba günü yayınlanan Selam Kerbela programının konuğu,Mukaddes Kerbela Şehri Kızılay Operasyon Dairesi Müdürü Adnan Cevad yaptı. Kendileri bu programda, kuruluşun Kerbela şehrinde özellikle Erbain günlerinde yaptıkları hizmetlere ilişkin sorulara cevap verdi.

Kutsal şehir Kerbela Kızılay Operasyon Dairesi Müdürü Adnan Cevad, İmam Hüseyin’in Kanalı’nın Farsça bölümünün Selam Kerbela programına katılırken, Irak Kızılayı’nın beklenmedik olayların yönetimi, ve Kızılay halkını ilgilendiren özel vakaların takibi için ilgili tüm kurumların katılımıyla Müdüriyet başlığı altında bir çalışma grubu oluşturduğunu belirtti.

Kutsal şehir Kerbela’nın Kızılay operasyon departmanı müdürü, Kızılay topluluğunun Erbain ziyareti sırasındaki faaliyetleriyle ilgili olarak şunları söyledi: Bu topluluğun faaliyetlerinin ana kısmı, ilk yardım sağlamaya, acil yardım sağlamaya adanmıştır. ambulans, Kerbela’nın girişlerinde gezici klinikler kurmaktır.

Ayrıca nefes darlığı, kırık ve diğer ayakta tedavi vakaları olan kişilere gerekli yardımlar yapılmakta, sedye gibi araçlar da bu birimlerde bulundurularak ihtiyaç duyulması halinde yaralıların İmam Hüseyin (a.s)ve Hz. Abbas (a.s)’ın türbeleri çevresinde belirlenen merkezlere nakledilmesi sağlanmaktadır.

Adnan Cevad ayrıca şunları ifade etti: Sıcakların artması nedeniyle çok sayıda ziyaretçi bize geliyor, sorunları ayakta tedavi ile çözülebilirse onlara ilk yardım yapılmakta, eğer daha ağır bir sorunla karşı karşıyalarsa daha fazla hizmetin verilebileceği klinik ve merkezlere yönlendirmeler yapılmaktadır.

Kızılay’ın Kerbela şubesinin operasyon dairesi müdürü, bu kuruluşun Kerbela ve çevresindeki üsleri ile ilgili olarak şunları söyledi: Kızılay, görevlerini yerine getirmek için Kerbela’yı birkaç bölüme ayırdı. Bağdat-Kerbela çıkışında, Musayb yolu üzerinde, Kerbela’ya kadar Babil, Tuveyric, Hindiye, İbrahime, Fariha çıkışlarında saha çadırları kuruluyor ve ihtiyaç sahiplerine ilk yardım yapılıyor. Bunlara ilave bu üsleri birbirine bağlayacak bir klinik planlandı.

Ayrıca şunları söyledi: Necef yolu üzerinde 3 klinik yerleştirildi, ayrıca Musenna, Divaniye ve Basra’da da klinikler planlanıyor ve bu klinikler ihtiyaç halinde bir klinikten diğerine sorunsuz aktarılabilecek şekilde birbirine çok uzakta değiller.

Adnan Cevad, Erbain döneminde ziyaretçilere hizmet veren Kızılay Cemiyeti’nin çok sayıda gönüllü üyesinin de bulunduğuna değinerek, şunları söyledi: Bu kişiler Erbain yürüyüş yolunun farklı bölgelerinde ziyaretçilerin arasında yer alıp onlara gerekli hizmetleri sağlıyorlar. Ziyaretçiler için Sahra çadırlarının yanı sıra hastaların bakımı ve yatışlarının yapılması da amaçlanıyor.

Erbain günlerinde bu topluluğun gezici kliniklerine değinen Kutsal Şehir Kerbela Kızılay Operasyon Dairesi Müdürü, şunları söyledi: Bu sağlık merkezleri Tuveyric kapısında, Kerbela’nın merkezinde, Seyyid Cude makamında ve Kafil Hastanesi’ndedir.

Erbain günlerinde Kızılay’ın Irak’ın farklı şehirlerinden 2 bin çalışanı ve gönüllüsü çalışıyor. Bu hizmetler Basra’dan Diyala’ya, Vasit’e ve Erbain yürüyüş güzergahı boyunca devam ediyor.

Adnan Cevad, kayıplar ve ayrıca kanaması olanlar ile özel ve tehlikeli durumları olanlar için de bir merkez kurulduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: Eskiden ziyaretçi sayısı azken, İmam Hüseyin (a.s) ve Hazreti Abbas (a.s)’ın türbeleri yakınında çadırlar kurulurdu., Ancak artık ziyaretçilerin sayısı arttığı için ziyaretçilere, özellikle de acil durumda olanlara yardım etmek için farklı yerlerde gezici klinikler kurmak zorunda kalıyoruz.

Mukaddes Kerbela Şehri Kızılay Operasyon dairesi müdürü, heyetlerin çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, acil vakalarda ambulansların geçişleri konusunda Kızılay ile birlikte işbirliği yapmalarını istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu