Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Pakistan

Birleşmiş Milletler’ Jammu ve Keşmir Anlaşmazlığının Birleşmiş Milletler Temelinde Çözümüne İlişkin Yeniden Vurgu Yaptı

Birleşmiş Milletler, Jammu ve Keşmir meselesine ilişkin tutumunu vurguladı ve bu meselenin Birleşmiş Milletler Şartı esas alınarak çözülmesini talep etti.

Birleşmiş Milletler Jammu ve Keşmir ihtilafına ilişkin uzun süredir devam eden tutumuna atıfta bulunarak bu tutumunun değiştirilemez olduğunu yineledi.

Keşmir Medya Servisi’nin haberine göre, Genel Sekreter Antonio Guterres’in Sözcü Yardımcısı Farhan Aziz Hak, Birleşmiş Milletler genel merkezinde yaptığı toplantıda Jammu ve Keşmir ihtilafının nihai çözümünün insan haklarına saygı gösterilerek, Birleşmiş Milletler ve ilgili güvenlik konseyinin kararı ile sağlanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler’in günlük açıklamalarında, bir gazetecinin, Birleşmiş Milletler’in 370. maddenin iptalinden bu yana son beş yılda işlenen suçlar konusunda sessiz kaldığı yönündeki sorusuna yanıt verdi. 5 Ağustos 2019’da Keşmir’e özel statü tanınmasında şu ifadelere yer verildi: Bu konudaki tutumumuz değişmedi. Jammu ve Keşmir ihtilafının nihai çözümü, Birleşmiş Milletler Tüzüğü’ne uygun olarak barışçıl yollarla ve insan hakları kanunları çerçevesinde sağlanmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu