Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Büyük Ayetullah Şirazi: Bir Kimse, Hiçbir Zorlama Olmaksızın, Kendi Hür İradesiyle Müslüman Olursa, İslam Kanunlarına Uymak Zorundadır.

Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı Muharrem 1446’nın 26 ve 27’si Cuma ve Cumartesi günleri yapıldı. Bu toplantılarda, daha önceki toplantılarda olduğu gibi, katılımcıların çeşitli fıkhî konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ayetullah Şirazi, “La İkraha fi’d-Din” kavramını açıklarken dini kabul etmenin zoraki veya mecburiyet olmadığını örnek vererek şöyle dedi: “Kişinin bir ülkeye seyahat etmek için oraya gitmesi zorunlu değildir. Fakat giderse, o ülkenin kurallarına uyması gerekir, dolayısıyla “La İkraha fi al-Din” tam olarak aynı anlama gelir.

Ayetullah Şirazi şöyle devam etti: Peygamber Efendimiz (s.a.a) Mekke’yi fethettiğinde, hatta Mekke’nin fethinin dışında da tek bir kimseyi bile Müslüman olmaya zorlamamıştı.

Şunu da vurguladı: Ancak bir kimse, herhangi bir zorlama veya mecburiyet olmaksızın, kendi isteğiyle Müslüman olursa, İslam’ın kanunlarına uymak zorundadır.

Büyük Ayetullah Şirazi’nin bu ilmi toplantıda gündeme getirdiği diğer fıkıh konuları ise şöyleydi: büyük evlat ilgili bazı hükümler, vasiyet ve mirasla ilgili bazı hükümler, niyette yanlış olan namazla ilgili hükümler, Al-i İmran Suresi 137. ayetinin tefsiri Namaz vaktinin hükümlerinden bazıları, ihtilaflı hususlara ilişkin humusla, adaklarla , koruyucu aile ile , balık tutmayla, refakatçilikle ve Hac konusu ile ilgili bazı hükümler bu toplantıda tartışılan diğer konular arasındaydı ve bu konular fıkhi olarak Ayetullah Şirazi tarafından değinildi ve cevaplandırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu