Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Ayetullah Şirazi, irtidat konusunda dinin inkarının gerekli olduğunun bilincinde olunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: Bazı konuları inkar etmeye çalışanların birçoğu konunun farkında değil, dolayısıyla mürted sayılmıyorlar.

Ayetullah Şirazi konuşmasına şöyle devam etti: Bir kimse namaz kılıyor ve oruç tutuyorsa o kişi Müslüman ve Şii statüsündedir ve fakihlerin bir çoğu bu görüşü kabul etmişlerdir.

Müminlere şeriata aykırı hüküm vermenin hakkında şunları söyledi: Şeriata aykırı hüküm müminlere, sahih bir şekilde bir kişiye ulaşmadıkça onun yokluğu hükmündedir. Bu bağlamda İnanmayanlarla ilgili sahih rivayetler hatta yalancı bir kişiden gelse bile geçerlidir.

Ayetullah Şirazi, imamların etrafındaki bazı kişilere atfedilen bazı suçlamalarla ilgili olarak, İmamların (a.s) etrafındaki kişilerle, hatta çocukları, kardeşleri ve sahabeleriyle ilgili genel bir sorun olduğunu söyledi. düşmanlar İmamların kendilerinde kusur bulamadıkları ve toplumda bu konuda genel bir kabul bulamadıklarından, etraflarındaki insanlara geniş çapta kusur ve iftira bulup onları öne çıkarmaya çalıştılar.

Bu tür ithamların geçerliliğine ilişkin ise şunları söyledi: Düşmanların bu eylemleri, bu tür iftiraların geçerli olmadığının delilidir, çünkü bu sadece bir veya iki veya birkaç kişiye karşı değil, aynı zamanda İmamların (a.s) çevresindeki birçok kişiye de yöneliktir sözler söylemişlerdir.

Büyük Ayetullah Şirazi şöyle devam etti: Merhum Ayetullah Seyid Muhammed Şirazi, İmam Hasan Askeri (a.s)’ın kardeşi Cafer’e atfedilen bazı meselelerin aynı türden olduğunu düşünüyordu, çünkü sıradan bir insana dah bir şey atfedilirse dahi geçerli değildir nerde kaldı bu insanlar İmamların (a.s) etrafındaki insanlar olsun.

Ayetullah Şirazi’nin bu ilmi toplantıda gündeme getirdiği diğer fıkıh konuları ise şöyleydi: Hazreti Fatime Zehra (s.a)’nın tesbihi, namaz ilgili bazı hükümler, Aşura ziyaretnamesinin faziletleri, kıyametle ilgili rivayetler, nefs-i emmarenin ve şeytanın insanların günah işlemesi üzerindeki etkisine ilişkin açıklamalar, bu ilmi toplantıda Ayetullah Şirazi’nin işaret ettiği veya cevapladığı diğer konular arasındaydı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu