عربستان سعودی

جشنواره كمدی ریاض؛ ابزار چهره‌شویی و بزک سیاسی محمد بن سلمان

جشنواره كمدی ریاض؛ ابزار چهره‌شویی و بزک سیاسی محمد بن سلمان

جشنواره کمدی ریاض در سال 2025 با حضور حدود 50 طنزپرداز بین‌المللی و هزینه‌ای نزدیک به 40 میلیون دلار برگزار شد.

اما منتقدان می‌گویند این رویداد بیشتر ابزاری برای بزک سیاسی محمد بن سلمان بوده و هیچ خدمات واقعی به شهروندان سعودی ارائه نکرده است

در سال 2025، جشنواره کمدی ریاض با حضور حدود 50 طنزپرداز بین‌المللی از کشورهای غربی و انگلیسی‌زبان برگزار شد.

این جشنواره هزینه‌ای نزدیک به 40 میلیون دلار برای دولت سعودی به همراه داشت.

این جشنواره به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد کمدی جهان معرفی شد و با تبلیغات گسترده داخلی و خارجی، تلاش داشت تصویری نو و مدرن از عربستان ارائه کند.

سالم القحطانی در برنامه «فسادستان» که در کانال یوتیوب «یقظه» منتشر شد، این رویداد را نقد کرد.

او در این برنامه تأکید کرد که هدف اصلی آن، چهره شویی و بزک سیاسی محمد بن سلمان در عرصه بین‌المللی بوده و هیچ خدمات واقعی به شهروندان سعودی ارائه نشده است.

وی در ادامه افزود، این جشنواره با سرکوب طنزپردازان داخلی همچون عبدالعزیز المزینی که به خاطر انتقاد از دولت زندانی شده‌اند، تضاد آشکاری دارد.

تحلیلگران رسانه‌ای می‌گویند جشنواره‌های کمدی در عربستان بیش از آنکه جنبه فرهنگی داشته باشند، ابزار تبلیغاتی حاکمان هستند و هزینه‌های گزاف آن‌ها باعث تشدید کسری بودجه و کاهش یارانه‌ها شده است.

فعالان حقوق بشری هشدار می‌دهند که این گونه پروژه‌ها آزادی بیان و طنز اجتماعی داخلی را محدود می‌کنند و بیشتر به مشروعیت‌بخشی حکومت تا خدمت به مردم کمک می‌کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌های مستقل، جشنواره‌های مشابه موجب افزایش فشار اقتصادی و نارضایتی اجتماعی در میان شهروندان شده‌اند و نقش عمده‌ای در بزک سیاسی و چهره‌سازی بین‌المللی محمد بن سلمان را دارند.

سالم القحطانی تأکید کرد این اقدامات نه تنها سود فرهنگی ندارند بلکه به ابزاری برای تبلیغ سیاست‌های دولت سعودی تبدیل شده‌اند.

در مجموع، جشنواره کمدی ریاض نمونه‌ای از سوءاستفاده سیاسی از هنر و سرگرمی است که بیش از خدمت به مردم، به تقویت وجهه بین‌المللی محمد بن سلمان کمک کرده است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا