عراق

هشدار بغداد درباره گسترش داعش در سوریه؛ خطر در کمین مرزهای عراق

هشدار بغداد درباره گسترش داعش در سوریه؛ خطر در کمین مرزهای عراق

با افزایش تحرکات گروه سنی های تندروی داعش در شرق سوریه، مقامات عراقی نسبت به تکرار تهدیدهای تروریستی در خاک عراق ابراز نگرانی کرده‌اند.

این تحرکات، چالشی تازه برای امنیت منطقه و وحدت نیروهای مقاومت به‌شمار می‌رود.

با شدت‌گرفتن فعالیت‌های گروه تروریستی سنی های تندروی داعش در مناطق شرقی سوریه به‌ویژه در استان دیرالزور، نگرانی‌ها در بغداد درباره بازگشت تهدید تروریسم به اوج خود رسیده است.

«مختار الموسوی»، نماینده پارلمان عراق، در گفت‌وگو با پایگاه خبری بغداد الیوم هشدار داد که گروه سنی های تندروی داعش به‌طور فعال در بیش از ۱۰ منطقه شرقی سوریه حضور یافته و اقدامات تهاجمی خود را گسترش داده است.

مختار الموسوی تصریح کرد: «گروه سنی های تندروی داعش با سوءاستفاده از خلأ امنیتی و سیاسی سوریه، خود را مجدداً سازماندهی کرده و اکنون به سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته‌تری دسترسی دارد.»

وی خاطرنشان کرد که این گروه تنها در یک روز، سه بار تانکرهای نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) را در دیرالزور هدف قرار داده است.

در واکنش به این تحولات، دولت عراق تدابیر امنیتی در امتداد نوار مرزی ۶۰۰ کیلومتری با سوریه را تشدید کرده و نیروهای امنیتی را در حالت آماده‌باش قرار داده است.

نماینده پارلمان عراق ضمن اشاره به آمادگی نیروهای نظامی، تأکید کرد که نگرانی اصلی، نفوذ تدریجی گروه سنی های تندروی داعش از خاک سوریه به مناطق غربی عراق است؛ مناطقی که پیش‌تر نیز از کانون‌های نفوذ این گروه بوده‌اند.

وی در ادامه با ابراز تردید نسبت به عملکرد ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا، خواستار اقدام جدی‌تر در هدف‌گیری مواضع داعش شد.

مختار الموسوی گفت: «ائتلاف باید حملات هوایی خود را افزایش دهد، چراکه تا کنون کارآمدی لازم را در مهار تهدیدات داعش نشان نداده است.»

تحلیلگران امنیتی نیز در گزارش‌هایی که از منابعی چون المیادین و الجزیره منتشر شده، هشدار داده‌اند که خلأ قدرت در مناطق مرزی سوریه، فرصتی مناسب برای بازسازی داعش فراهم کرده است؛ مسئله‌ای که هم عراق و هم محور مقاومت را با چالشی جدی مواجه می‌کند.

در شرایطی که جهان تا حدودی خطر داعش را فراموش کرده، تحولات اخیر نشان می‌دهد این تهدید نه‌تنها از بین نرفته، بلکه با شکل و شمایلی تازه، در حال بازگشت به صحنه است.

لازم به ذکر است که علاوه بر اظهارات این نمینده پارلمان عراق، کارشناسان معتقدند که تحرکات فزاینده گروه سنی های تندروی داعش در سوریه، زنگ خطر جدیدی برای امنیت عراق و منطقه است؛ بدون اقدام فوری و هماهنگ، خطر نفوذ و بی‌ثباتی دوباره جدی‌تر خواهد شد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا