Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Amsterdam’ın Tarihi Camiisi Gayrimüslim Turistleri Ağırlıyor

Amsterdam tarihi camisi, 1986 yılında Hollanda Diyanet İşleri Vakfı’na katılmış ve o günden bu yana Fatih Camii adı altında hizmet vermekte olup, Hollanda’nın tarihi eserleri arasında sınıflandırılmakta ve müslüman ve gayrimüslim turistlere ev sahipliği yapmaktadır.

Bu cami şehrin ortasında yer alması nedeniyle pek çok ziyaretçinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Turistler Fatih Camii’ni belirli gün ve saatlerde ziyaret edebildiği gibi, cami hakkında bilgilendirici broşürler de alabiliyor, Türkiye’nin dini geleneklerini ve kültürel mirasını tanıma fırsatı buluyor.

Bu camide dini törenlerden eğitim faaliyetlerine, kadın faaliyetlerine ve birçok dini hizmete kadar geniş bir yelpazede faaliyetler gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.

Ayrıca caminin “Hollanda’nın en büyük müzesi” projesine katılımı, verilen hizmetlerin genişletilmesi ve Müslümanlar ve gayrimüslimler nezdinde itibarının genişletilmesi amacıyla yapılıyor.

Bu proje kapsamında Felemenkçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde cami ile ilgili metin ve resim broşürleri hazırlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu