Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Büyük Dini Mercii Ayetullah el-Uzma Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi: İnsan Hem Dua Etmeli Hemde Doktora Gitmelidir. Hastalıklarının Tedavisi İçin İlaç Kullanmalıdır. Çünkü Şifa Bu Yollara Dayanmaktadır.

Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı Rebiülevvel Ayının üçü cumartesi günü yapıldı. Bu toplantıda da önceki toplantılarda olduğu gibi hazır bulunanların çeşitli fıkhî konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ayetullah Şirazi, insanların sorunları, hastalıkları ve dertlerinin çözümüne yönelik dini tavsiyelerle ilgili olarak şöyle demiştir: Kur’an-ı Kerim, Maide Suresi’nin 35. ayetinde şöyle buyurmaktadır: Ey iman edenler, Allah’a takvalı olun ve ona doğru vesileler arayın.” Bu ayetin yorumunda bu vesilenin peygamber (s.a.a) ve onun ailesi Ehli Beyt (a.s) olduğunu söylemiştir.

Duanın ve Ehli Beyt (a.s)’ın insanların sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye vesile olduğuna işaret ederek, hastalıkların tedavisinde doktor ve ilaç kullanılmasının gerekliliğine ilişkin şunları söyledi: Hz. Musa hastalanınca, hastalığını Allah’a söylemiş ve Allah ona ilaç kullanmasını tavsiye etmiştir.

Şöyle devam etti: “Hz. Musa Allah’a sordu, şifa senden değil mi?” Devamında Allah şöyle buyurdu:” Şifa bendendir, fakat ilacı da ben yarattım.” Dolayısıyla Allah’ın isteği şudur ki insanlar hatta Peygamberler ve Evliyalar dahi hastalıklarını tedavi etmek için doktor ve ilaç kullanmaları gerekir, çünkü ilahi şifa bu ilaçlarların içerisindedir.

Ayetullah Şirazi konuşmasının devamında bu noktayı vurguladı: “Bu nedenle kişinin hem dua etmesi, hem de doktora başvurması ve hastalıkları tedavi etmek için ilaç kullanması gerekir. Çünkü şifa bu yollara dayanmaktadır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu