Irak

Basra’nın Hakimiye bölgesinde, Güney Irak’ta Muharrem Ayyamının Kutsanması; Hüseyniye Yas Meclisleri Kuruluyor

Basra’nın Hakimiye bölgesinde, Güney Irak’ta Muharrem Ayyamının Kutsanması; Hüseyniye Yas Meclisleri Kuruluyor

Bu yılın Muharrem ayının ilk on gününde, Basra şehrinin farklı yerlerinde Hz. Seyyidü’ş-Şuheda İmam Hüseyin aleyhisselamı anma yas törenleri düzenlendi.

Söz konusu dini meclisler, Kerbela olayının anısını yaşatmak ve Ehl-i Beyt aleyhisselamın matem günlerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiş olup, geniş katılım ve Ehl-i Beyt sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır.

Bu yas merasimleri, Basra’daki Şii topluluğunun dini faaliyetlerinin bir parçası olarak Hakimiye bölgesindeki tekkelerde ve Hüseyniyelerde icra edilmiştir.

Ayetullah Uzma Shirazi’nin heyetinin bu günlerdeki programları çerçevesinde, Basra şehrinde bulunan saygın mercî Ayetullah Uzma Seyyid Sadık Hüseyn-Şirazi’nin temsilciliğini üstlenen Hucetülislam Şeyh Nizar el-Hasan da bu yas meclisine katılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu