Dünya

Orta Doğu’da İşçi Hakları En Kötü Durumda; Uzmanlardan Sivil Koruma Olmadan Bir Gelecek Konusunda Uyarı

Orta Doğu’da İşçi Hakları En Kötü Durumda; Uzmanlardan Sivil Koruma Olmadan Bir Gelecek Konusunda Uyarı

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) raporuna göre, Orta Doğu işçiler için dünyanın en kötü bölgesi olarak tanımlanmış ve bu bölgedeki işçi haklarının korunması endeksinin ortalaması endişe verici bir şekilde 4.68’e ulaşmıştır.

İLNA’nın haberine göre, bu kuruluşun uzmanları mevcut eğilimlerin devam etmesi durumunda, önümüzdeki on yıl içinde dünyanın hiçbir ülkesinin işçi haklarını korumada en üst dereceyi elde edemeyeceği konusunda uyarmaktadır.

Bu raporda, Türkiye, Tunus, Filipinler, Nijerya, Myanmar, Estonya, Mısır, Ekvador, Belarus ve Bangladeş, işçi özgürlükleri ve örgütlenme haklarında en büyük düşüşü yaşayan ülkeler olarak gösterilmiştir.

Ayrıca aynı rapora göre, yaşam güvenliği açısından, Afrika ve Orta Amerika, sendika üyelerinin öldürülmesi olaylarının en yüksek olduğu ülkeler olarak Kamerun, Kolombiya ve Peru gibi ülkelerle birlikte ilk sırada yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu