Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Uluslararası Af Örgütü, Afganistan’daki İnsan Hakları İhlallerine İlişkin Bağımsız Bir Uluslararası Mekanizmanın Kurulması Çağrısında Bulundu

Uluslararası Af Örgütü, Afganistan’daki insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını soruşturacak ve bunlara yanıt verecek bağımsız bir uluslararası mekanizmanın oluşturulması çağrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü, gelecekte hesap verebilirliğe yönelik bir yol sağlamak için bu mekanizmanın insan hakları ihlallerine ilişkin kanıtları toplaması, analiz etmesi ve koruması gerektiğini söyledi.

Bu örgüt, 28 Eylül Çarşamba günü bir bildiri yayınlayarak, bu mekanizmanın bölgesel ve uluslararası yargı kurumlarıyla işbirliği yapması ve insan hakları ihlallerinin toplumsal cinsiyet boyutuna özel önem vermesi gerektiğini ekledi.

Bu kuruluş, başta kadınlar olmak üzere insan hakları savunucularının bu süreçteki rolünün hayati önem taşıdığını ve bu sürece katılımlarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Af Örgütü, Taliban’ın iktidara döndükten sonra kadın ve kız çocuklarının haklarına baskı yaptığını ve grubun “işkence, zorla alıkoyma ve yasadışı cezalandırma” yaptığını söylüyor.

Bu uluslararası kuruluş, Taliban’ın bu davranışının insanlığa karşı suç olarak değerlendirilebileceğini söylüyor.

Adı geçen kuruluşlar, Afganistan’daki savaş suçları ve diğer insan hakları ihlallerinde cezasız kalmanın onlarca yıldır devam ettiği ve bu döngüyü durdurmak için harekete geçilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu