Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afrika

Ruandalı Vatandaşların İslam’a Geçişlerindeki Artış

Al Jazeera muhabiri, yayınladığı raporda çok sayıda Ruandalı vatandaşın İslam’a geçtiğini ve bu eğilimin arttığını söyledi.

Ruanda İslami İşler Yüksek Konseyi başkanı Al Jazeera’ye verdiği röportajda, Ruanda’da her ay en az bin kişinin İslam’a geçtiğini, Ruanda’daki Hıristiyan ailelerde Müslümanların bulunmasının oldukça normal olduğunu söyledi.

İnsanların İslam’a geçmesinde etkili olan şeyin, Müslüman bilim adamları ile Hıristiyan meslektaşları arasında halka açık tartışmalar yapılması olduğunu, bu tartışmaların bazen üç gün sürdüğünü ve sonrasında orada bulunanların büyük bir kısmının İslam’a geçtiklerini duyurduklarını vurguladı.

Aynı zamanda; Müslümanlar ve diğer vatandaşlar arasında Ruanda’da hüküm süren var olan bir kültüre atıfta bulunarak, bu ülkenin Hıristiyanlarının, Müslümanların Hac’dan döndüklerinde çiçek, tatlılar ve yerel şarkılarla karşıladıklarını, Müslümanlarla birlikte Ramazan ve Kurban bayramlarını kutladıklarının da sözlerine ekledi.

Şunu da belirtmek gerekir ki, 100 yılı aşkın süre önce İslam’ın bu ülkeye gelişinden önce Ruanda Müslümanları mevcut durumda Müslüman tüccarların elinde değil, Belçika’nın sömürge politikalarının saldırısı altındaydı.

İstatistiklere göre, Ruanda’nın 15 milyonluk nüfusunun yaklaşık %15’i Müslümandır ve ülkenin cumhurbaşkanı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın Ruanda takvimine resmi tatiller olarak dahil edilmesini emretmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu