Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Shia World InstitutionsŞia Yayın ve Medya Kuruluşları

Kerbela’da İmam Hüseyin (a.s) Medya Kuruluşu Binasına Hindistan Parlamentosu Temsilcisinin Ziyareti

Hindistan Parlamentosu’ndaki Kargul bölgesinin Şii temsilcisi Hacı Muhammed Hanife Jan, kutsal Kerbela şehrindeki İmam Hüseyin (a.s) medya grubunun yöneticisi ile görüştü.

Bu toplantıda, İmam Hüseyin (a.s)’in medya kuruluşunun sorumlu müdürü ve Misbahu-l Hüseyn (a.s) kurumunun başkanı Sayın Şeyh Mustafa Muhammedi, karşılama sırasında ilk olarak Misbahu-l Hüseyn (a.s) kurumunun Aşura’dan sonra Irak Başbakanı’na yazdığı mektuptan bahsetti.

Ayrıca, dünyanın her yerinden gelen Erbain günlerinde İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçileri için her türlü tesisin oluşturulması konusunda Ayetullah Şirazi’nin Irak hükümetine tavsiyelerinden de bahsetti.

İmam Hüseyin (a.s) medya kompleksinin sorumlu müdürü şöyle devam etti: Allah’a şükür, Irak hükümeti bu tekliflerden bazılarını kabul etti ve Hindistan’lı ziyaretçilere bireysel vize vererek, daha ucuz ve daha hızlı seyahat imkanı sağladı.

Misbahu-l Hüseyn kurumu başkanı, Hindistan Parlamentosu’ndaki Şii temsilciden, Hindistan ve Irak arasındaki diplomatik çabaların sürdürülmesini, Hindistanlı ziyaretçilerin Kerbela’ya ve Irak’taki diğer kutsal türbelere ziyareti için iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılması veya ücretsiz hale getirilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Şeyh Mustafa Muhammedi ayrıca Hacı Muhammed Hanifa Jan’ı iki ülke Hindistan ve Irak arasında hava ve deniz yolculuğunun kurulmasını sürdürmeye teşvik etti.

Hindistan parlamentosunun 545 üyesinden sadece iki Şii temsilcinin bu ülkenin parlamentosunda sandalyesi olduğunu belirtmekte fayda var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu