Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İran

Ayetullah Şirazi’nin Beyanlarında Hüseyni Şiarların Tüm Dünyaya Yayılmasının Önemi, Gerekliliği ve Bizlerin Buna Karşı Sorumlulukları

Ayetullah Şirazi, din alimlerine yaptığı yıllık konuşmasının bir başka bölümünde, Hüseyni şiarların tüm dünyaya yayılmasının öneminden ve gerekliliğinden bahsetti:Bizler İmam Hüseyin (a.s) aracılığıyla insanlara Resulullah (s.a.a)’ı Müminlerin Emiri İmam Ali (a.s)’ı , Hazreti Fatime Zehra (s.a)’yı , İmam Hasan Mücteba (a.s) ve diğer Ehl-i Beyt imamlarını (a.s) tanıtmalıyız.

Ayetullah Şirazi konuşmasına şöyle devam etti: Özellikle müslüman olmayan ve insanların dinden haberi olmayan ülkelerde, İmam Hüseyin (a.s) ve onun için düzenlenen matem merasimleri vasıtasıyla insanlar İslam dinine aşina edilebilir.

Ayetullah Şirazi muhaceret etmenin caizliğine ilişkin olarak şunları söyledi: İslam ülkesinden gayrimüslim bir ülkeye hicret, eğer haram işler içeriyorsa ve vacibatlardan alıkoyacaksa caiz değildir. Fakat hicretin din tebliği, insanlara doğru yolu göstermek gibi hedefleri varsa her ne kadar o şahıs minber ehli veya konuşmacı olmasa dahi sakıncası yoktur.

Ayetullah Şirazi şöyle devam
etti: Eğer hicret eden şahıs yeteri kadar bilgiye sahip olmasa dahi az da olsa bazı kimselerin hidayet olmasına sebep olacaksa bu gibi durumlarda farz bile olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu