Afganistan Şiileri Muharrem Günlerinde Can Güvenliğinden Endişe Duyuyor.

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte Şiilerin Taliban hükümetinden güvenlik tedbirlerinin diğer günlerinden daha fazla artırılmasını talep etti.
Kabilde yaşayan bir vatandaş şöyle konuştu. ‘‘eskiden Muharrem ayın münasebetiyle her yerde ve her sokakta Hasreti İmam Hüseyin’in bayrağın asılmasını ve Seyit Şühedan in adına dağıtılan Çeşme hanelerin kurulmasını izin veriliyordu. Şimdi ise sadece Hüseyinelerin ve camilerin elli, yüz metre yakınlarında Bayrakların asılmasını ve Çeşmehaneleri kurulmasını izin veriyor.’’
Kabil Güvenlik komutanlığı sözcüsü Zadran, Muharrem günlerin güvenliğini sağlamak için kültür ve güvenlik olmak üzere iki tane komite kurduğunu söyledi. ‘‘Aynı zamanda Kabildeki tüm güvenlik güçleri aktif gece gündüz çalışıyor, komitelerin içerisinde Şii temsilcileri de yer alıyor, onlarla işbirliği yaparak Muharrem aynın güvenliğini sağlayacağız.’’ dedi.
Yarın Muharrem ayının ilk günü ve her yıl Muharrem ayın günleri Afganistan Şiileri tarafından Peygamber efendimizin torunu Hasreti İmam Hüseyin’in Şehadetini anmak için özel Merasim ve törenler düzenliyor.





