اخباراروپابدون دستهجهان

سی سال پس از نسل‌ کشی مسلمانان سربرنیتسا؛ فاجعه‌ای که جهان نباید فراموش کند

سی‌امین سالگرد نسل‌کشی مسلمانان بوسنی در سربرنیتسا، که بزرگ‌ترین قتل‌عام جمعی مسلمانان در اروپا پس از جنگ جهانی دوم است، با برگزاری مراسم خاکسپاری قربانیان تازه شناسایی شده و حضور مقامات بین‌المللی گرامی داشته شد.

این نسل‌کشی هشداری به جهان و وجدان بشری برای مقابله با ظلم و جنایت به ویژه علیه مسلمانان است.

شهر سربرنیتسا در شرق بوسنی، جولای 1995، شاهد نسل‌کشی هولناک بیش از هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی بود که به دست نیروهای صرب بوسنی به قتل رسیدند.

این فاجعه، پس از سقوط منطقه‌ای بود که سازمان ملل آن را منطقه امن اعلام کرده بود و به عنوان بزرگ‌ترین نسل‌کشی مسلمانان اروپا پس از جنگ جهانی دوم شناخته می‌شود.

در سی‌امین سالگرد این جنایت، هفت قربانی تازه شناسایی شده که همگی مسلمان بودند، از جمله دو جوان نوزده ساله، در گورستان یادبود پوتوچاری به خاک سپرده شدند.

بقایای بسیاری از قربانیان از گورهای دسته‌جمعی استخراج شده و تنها قطعاتی از استخوان‌ها یافت شده است.

میرزه‌تا کاریچ، بازمانده این فاجعه، گفت: سی سال جستجو کردیم تا تنها یک استخوان از پدر مسلمانم را دفن کنیم، او یکی از پنجاه عضو خانواده‌ام بود که به دلیل مسلمان بودنشان کشته شدند.

دادگاه‌های بین‌المللی، از جمله دادگاه کیفری بین‌المللی یوگسلاوی سابق (ICTY)، تاکنون 54 نفر را به خاطر این نسل‌کشی مسلمانان محکوم کرده‌اند.

رادوان کارادزیچ و راتکو ملادیچ، رهبران سابق صرب‌ها، به حبس ابد محکوم شده‌اند.

مجمع عمومی سازمان ملل نیز یازدهم جولای را روز یادبود نسل‌کشی مسلمانان سربرنیتسا اعلام کرده است.

رهبران اروپایی همچون رئیس شورای اروپا، آنتونیو کوستا، و رئیس کمیسیون اروپا، اورزولا فون در لاین، بر ضرورت حفظ حقیقت این نسل‌کشی و انتقال آن به نسل‌های آینده تاکید کردند.

این فاجعه، زنگ خطری برای جهان است که یادآور دردهای مسلمانان قربانی نسل‌کشی است.

بی‌تفاوتی در برابر این جنایت علیه مسلمانان، خیانتی به ارزش‌های اسلامی و انسانی است و باید صدای مظلومان سربرنیتسا همواره زنده مانده و شنیده شود.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا