بدون دسته

آغاز تشکیل کشورک مستقل «بکتاشیه» در آلبانی، گامی به سوی ترویج اسلام مداراگرانه

آغاز تشکیل کشورک مستقل «بکتاشیه» در آلبانی، گامی به سوی ترویج اسلام مداراگرانه

نخست‌وزیر آلبانی، ادی راما، از آغاز فرایند تشکیل «دولت مستقل بکتاشیه» در تیرانا خبر داد.

وی تأکید کرد که هدف این طرح، حفظ و ارتقای فرهنگ مدارای مذهبی در جامعه است و انتظار می‌رود قوانین حاکمیتی این کشورک به زودی تدوین و تصویب شود.

ادی راما نخست‌وزیر آلبانی در تاریخ ۲۱ سپتامبر از آغاز فرایند تشکیل یک کشورک مستقل به نام «دولت مستقل بکتاشیه» در پایتخت این کشور، تیرانا، خبر داد.

این کشورک با مساحتی حدود ۲۷ هکتار، قرار است به کوچک‌ترین کشور دنیا تبدیل شود و تحت رهبری حاجی‌بابا موندی، پیر طریقت بکتاشی، اداره خواهد شد.

هدف از تاسیس این کشورک، ترویج نسخه‌ای مداراگرانه از اسلام است که آلبانی به آن افتخار می‌کند.

ادی راما تأکید کرد: «ما باید از این گنج که همان مدارای مذهبی است مراقبت کنیم و هرگز آن را به عنوان یک موضوع بدیهی فرض نکنیم.»

تیم‌هایی از کارشناسان حقوقی در حال تهیه قوانین مربوط به وضعیت حاکمیتی این کشورک هستند، اما هنوز مشخص نیست که کدام کشورها این حاکمیت را به رسمیت خواهند شناخت.

حاجی‌بابا موندی نیز اعلام کرد که این دولت جدید ممکن است به یک سرویس اطلاعاتی کوچک نیاز داشته باشد، اما ارتش و دادگاه نخواهد داشت.

رنگ گذرنامه این کشور سبز انتخاب شده و آلبانی اجازه تابعیت دوگانه را به ساکنان آن می‌دهد.

این طرح به عنوان گامی نو در تاریخ اسلام و مداراگری مذهبی در اروپا محسوب می‌شود.

گفتنی است که شیعیان اثنی عشری با افکار، اعتقادات، آیین ها، مراسم، سبک زندگی و روش هایی که در انواع طریقت تصوف و دراویش وجود دارد موافقت نداشته و حتی در پاره ای موارد به انحراف فکری و عملی آنان مطابق با فتاوای برخی از مراجع تقلید اعتقاد دارند.

البته همزیستی مسالمت آمیز و آزادی انسان ها نسبت به انتخاب دین و مذهب و آیین و شیوه زندگی، همواره از سوی بزرگان دینی و مراجع تقلید شیعه در اعصار مختلف، مورد تاکید قرار گرفته است.

چنانچه پشت پرده تشکیل این کشورک نیز برخی از دست ها و نقشه های خاص در کار نبوده و هدف از آن ضربه زدن به مبانی اسلام اصیل نباشد، به عنوان تمرینی جهت دموکراسی بشری و افزایش روحیه مدارا به ويژه میان مسلمانان، به عنوان بهره برداری از تجارب و اندیشه های بشری می تواند امر مبارک و پسندیده ای باشد.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا