آسیا

ادامه بحران انسانی در میانمار؛ از بمباران صومعه بودایی تا کوچ گسترده دوباره مسلمانان روهینگیا

ادامه بحران انسانی در میانمار؛ از بمباران صومعه بودایی تا کوچ گسترده دوباره مسلمانان روهینگیا

در حالی که حمله هوایی به یک صومعه بودایی در مرکز میانمار بیش از 20 غیرنظامی را به کام مرگ کشاند، تشدید خشونت‌ها در ایالت راخین، موج جدید کوچ مسلمانان روهینگیا به بنگلادش را رقم زده است.

بحرانی که به نگرانی جهانی دامن زده است و بیم آن می رود که هم چنان گسترده تر شود.

بامداد جمعه یازدهم جولای، یک حمله هوایی در روستای «لین‌تا‌لو» در منطقه ساگاینگ میانمار، صومعه‌ای را هدف قرار داد که محل اقامت شماری از آوارگان داخلی بود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که در این حمله، حداقل 22 غیرنظامی، از جمله سه کودک، کشته و چند نفر زخمی شدند.

یکی از شاهدان محلی به آسوشیتدپرس گفت که صومعه کاملاً نابود شده و اجساد متلاشی شده بسیاری را دیده است.

در حالی که میانمار از سال 2021 درگیر جنگ داخلی است، منطقه ساگاینگ به دلیل بمباران‌های مکرر از سوی ارتش در وضعیت ناامنی شدید به سر می‌برد.

پیش از این نیز، در ماه می، حمله هوایی مشابهی به یک مدرسه در این منطقه منجر به کشته شدن بیست دانش‌آموز و دو معلم شده بود.

از سوی دیگر، آژانس پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) اعلام کرده است که در هجده ماه گذشته، خشونت‌های گسترده در ایالت راخین، باعث فرار بیش از 150 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش شده است.

این بزرگ‌ترین موج مهاجرت روهینگیا از سال 2017 تاکنون است.

بسیاری از تازه‌واردان به اردوگاه‌های کاکس‌بازار، که پیش‌تر میزبان نزدیک به یک میلیون پناهنده بوده‌اند، پناه برده‌اند.

با وجود بسته بودن رسمی مرزها، دولت بنگلادش دسترسی اضطراری این پناهندگان به خدمات درمانی و حمایتی را فراهم کرده است، اما منابع و امکانات بسیار محدود است.

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد UNHCR هشدار داده که بدون تأمین فوری بودجه، خدمات حیاتی از جمله آموزش، تغذیه و بهداشت در این اردوگاه‌ها تا پایان سال به شدت مختل خواهند شد.

در این شرایط بحرانی، مردم میانمار که از خشونت‌ها و بی‌ثباتی رنج می‌برند، بیش از پیش به حمایت‌های بین‌المللی نیازمندند تا از فاجعه انسانی گسترده‌تر جلوگیری شود.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا