جهان

گزارش دیدبان حقوق بشر از سرکوب نویسندگان عربستانی در سال ۲۰۱۷

عربستان سعودی سرکوب نویسندگان و منتقدان را تشدید کرد.

 

عربستان سعودی سرکوب نویسندگان و منتقدان را تشدید کرد.

به گزارش دیدبان حقوق بشر، عربستان سعودی در سال جاری میلادی دستگیری، محاکمه و سرکوب نویسندگان و منتقدان صلح طلب را در این کشور تشدید کرده و معترضان را تنها به جرم ابراز عقیده، به گذراندن زندان‌های طولانی مدت محکوم می‌کند.

بر اساس این گزارش، طی یک ماه گذشته، دو فعال شناخته شده توسط دادگاهی در عربستان سعودی به جرم ارتباط با رسانه‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری، به گذراندن زندان‌های طولانی مدت محکوم شده و دو تن دیگر نیز با همین اتهام در بازداشت و تحت بازجویی هستند.

این گزارش، با اشاره به یکی دیگر از احکام صادر شده در سال جاری میلادی افزود: 

١٨ ژانویه، عربستان سعودی در دادگاه تخصصی ـ  جنایی خود، یک نویسنده ٣٩ ساله به نام «ندهیر الماجد» را به ٧ سال زندان و ٧ سال ممنوعیت از سفر به خارج از کشور محکوم کرد.

جرم «الماجد» اعتراض به تبعیض علیه شیعیان این کشور، داشتن رابطه با رسانه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری و نگارش مقالاتی در حمایت از شیعیان بوده است.

این درحالی است که منشور عربیِ حقوق بشرِ تصویب شده توسط عربستان سعودی، حق آزادی بیان و عقیده را در ماده ٣٢ تضمین می‌کند.

«سارا لی ویتسون» مدیر خاورمیانه در دیدبان حقوق بشر درباره این رفتارهاى سرکوب گرانه، گفت: 

عربستان سعودی هر کسی را که به خط مشی رسمی‌شان اعتراض داشته یا جرات ابراز عقیده مستقل در سیاست، مذهب یا حقوق بشر داشته باشد؛ ساکت کرده یا به زندان می‌افکند. 

وی ادامه داد: عربستان سعودی بارها و بارها نشان داده که به هیچ عنوان تحمل ندارد شهروندان این کشور درباره حقوق بشر یا اصلاحات سخنی به زبان بیاورند.

«ویتسون» افزود: واقعا چه زمانی قرار است مقامات آل سعود بفهمند که صحبت کردن با رسانه‌ها و یا یک سازمان بین‌المللی، نباید جرم تلقی شود؟

لازم به ذکر است، دادگاه‌‌های عربستان سعودی از سال ٢٠١١ تاکنون حداقل ٢٠ فعال مدنی را در این کشور به احکام سنگین ١٠ تا ١٥ سال محکوم ساخته‌اند. 

جرایم این افراد اتهام شکستن وفاداری به حاکمان و شرکت در تظاهرات‌های صلح آمیز بوده است که این اتهامات براساس قوانین بین المللی عملا جرم تلقی نمی‌شوند.

 

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا