جهان

سازمان ملل در سایه بحران‌ها؛ مجمع عمومی زیر فشار جنگ‌ها و رقابت قدرت‌ها

سازمان ملل در سایه بحران‌ها؛ مجمع عمومی زیر فشار جنگ‌ها و رقابت قدرت‌ها

در آستانه آغاز مجمع عمومی سازمان ملل متحد، فضای این نهاد جهانی سنگین و پر از نگرانی توصیف شده است.

جایی که جنگ‌ها، کاهش بودجه و رقابت قدرت‌ها جای نقش اصلی سازمان را گرفته است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، مجمع عمومی پیش رو را «جام جهانی دیپلماسی» نامیده و از تدارک بیش از ۱۵۰ دیدار دوجانبه میان رهبران کشورها خبر داده است.

بنابر نقل دویچه‌وله فارسی، با این حال، تحلیلگران می‌گویند حجم دیدارها نمی‌تواند واقعیت کاهش جایگاه سازمان ملل را پنهان کند.

به گزارش شبکه تلویزیون آلمان، ریچارد گوان از اندیشکده «گروه بحران» تاکید کرده است که دلیل اصلی تضعیف این نهاد جهانی، رفتار سه قدرت دارای حق وتو در شورای امنیت است.

به گفته او، عملکرد این کشورها سبب شده تا بسیاری از بحران‌های بین‌المللی بدون راه‌حل باقی بماند.

هم‌زمان، مسئله کاهش بودجه سازمان نیز بر مشکلات افزوده است.

ریچارد گوان این روند را «شوک ترامپ» خوانده و یادآور شده که دولت آمریکا از همان هفته‌های نخست، بخش بزرگی از حمایت مالی از نهادهای سازمان ملل را متوقف کرده است.

این اقدام، فشار سنگینی بر ساختار مالی و فعالیت‌های عملیاتی سازمان ایجاد کرده است.

کارشناسان بر این باورند که سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا در روز سه‌شنبه ۲۳ سپتامبر، نقطه اوج نشست خواهد بود.

بنابر گزارش دویچه‌وله، ترامپ در مجمع عمومی خود را شایسته دریافت جایزه صلح نوبل معرفی خواهد کرد و از حضورش برای نمایش قدرت سیاسی استفاده می‌کند.

از سوی دیگر، به گزارش رسانه‌های غربی، آمریکا حتی مانع سفر محمود عباس به نیویورک شد و با صدور روادید برای او مخالفت کرد.

این اقدام به معنای غیبت عباس در زمانی حساس است؛ لحظه‌ای که قرار است چند کشور غربی شناسایی رسمی کشور فلسطین را اعلام کنند.

فضای مجمع عمومی امسال، به گفته ناظران، ترکیبی از رقابت قدرت‌ها، بحران‌های جهانی و تردید در کارآمدی نهادی است که روزی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی بنا نهاده شد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا