تفاوت مدت روزه داری مسلمانان در نقاط مختلف جهان
مدت روزه داری مسلمانان در مناطق مختلف جهان، متفاوت و دارای اختلاف زیاد است.
مدت روزه داری مسلمانان در مناطق مختلف جهان، متفاوت و دارای اختلاف زیاد است.
در «مورمانسك» يكى از شهر هاى روسيه در ماه رمضان امسال، به علت عدم غروب خورشيد در طول ٢٤ ساعت ، شبى وجود ندارد.
پس از مورمانسك ، کانادا و سوئد و ایسلند و نروژ با بیش از 19 ساعت ، بیشترین ساعات روزه داری را خواهند داشت. برخی کشورها هم مانند استرالیا ماه رمضان امسال را با حدود 12 ساعت روزه داری سپری خواهند کرد.
دراین میان، بسیاری از کشورهای خاورمیانه مانند ايران ، امارات، عربستان، قطر، عراق و سوریه هم به طور متوسط، 16 ساعت روزه داری را تجربه می کنند.
بر اساس استفتاى صورت گرفته از دفتر حضرت آيت الله العظمى شيرازى در آفاقی که طول روز در آن ها بیش از هفده و نیم ساعت باشد، می توان به یکی از فرض های زیر روزه گرفت:
١. مطابق افق همان مکان روزه گرفته شود. به این روش معمول که قبل از طلوع فجر امساک نماید و هنگام مغرب شرعی افطار کند، در صورتی که مستلزم حرج و یا ضرر نباشد.
٢. طبق طلوع فجر همان مکان امساک نماید ، اما به میزان ساعات روز شهرهای متعارف دنیا ، روزه باشد و سپس افطار کند. مثلاً: طول روز شهر مقدس کربلا را حساب کند – که در این فصل تقریباً 16 ساعت است- و بعد از 16 ساعت، افطار نماید، گرچه هنوز موعد اذان مغرب در کربلا و یا به افق آنجا فرا نرسیده باشد.
٣. اما در شهر هايى كه آفتاب اصلا غروب نمي كند، بايد به میزان ساعات روز شهرهای متعارف دنیا، روزه بگيرد. مثلا با اذان صبح شهر مقدس كربلا امساك کند و هنگام اذان مغرب اين شهر، افطار نمايد.