آیتالله العظمی شیرازی: پدر و مادر باید جوری فرزندان خود را تربیت کنند که خودشان به انجام فرایضی چون حجاب رغبت پیدا کنند

آیتالله العظمی شیرازی: پدر و مادر باید جوری فرزندان خود را تربیت کنند که خودشان به انجام فرایضی چون حجاب رغبت پیدا کنند
نشست علمی روزانه آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی، روز یکشنبه بیست و چهارم محرم سال 1447 برگزار شد، در این نشست هم چون جلسات پیشین ، ایشان به سوال های حاضران در جلسه ، پیرامون مسائل مختلف فقهی پاسخ دادند.
آیت الله العظمی شیرازی در رابطه با حکم حجاب برای زنان فرمودند: حجاب وظیفه شرعی برای زنان است و در قرآن کریم هم از جمله در آیه 51 سوره شوری به آن اشاره شده و لفظ حجاب هم در این آیه شریفه به کار رفته است.
معظم له در رابطه با حکم اجبار به حجاب فرمودند: پیامبر خدا و امیرالمومنین صلوات الله علیهما که حکومت کردند، کسی را اجبار به حجاب نمی کردند.
ایشان در ادامه تاکید فرمودند: البته پدر و مادر باید جوری فرزندان خود را تربیت کنند که خودشان به انجام فرایضی چون حجاب رغبت پیدا کنند.
آیت الله العظمی شیرازی در رابطه حکم وادار کردن و اجبار مردم به انجام واجباتی همچون رعایت حجاب فرمودند: در تاریخ پیامبر اکرم و در تاریخ امیرالمومنین صلوات الله علیهما هرگز نقل نشده که مردم را به چیزی اجبار کرده باشند.
معظم له در ادامه فرمودند: بلکه برعکس روایاتی رسیده که حضرت فرمودند: اگر میخواهید زکات بگیرید و کسی میگوید که من ندارم، حتی اگر دروغ میگوید، نباید به او اجبار شود، و این معنا در همه واجبات اطلاق دارد، و فقها در این مساله اتفاق دارند.
آیت الله العظمی شیرازی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم فرمودند: با آن که اجرای حدود الهی از واجبات است، و نه تعطیلی بلکه حتی تاخیر در اجرای آن، از محرمات است، و این که حکمی که امروز امکان اجرای آن وجود دارد، به تاخیر افتاده و به فردا موکول شود، از کبائر شمرده شده، پیامبر اکرم حسب این روایت فرمودهاند که من در بسیاری از موارد، اجرای حدود را تعطیل کردم تا نگویند که این پیامبر بی وفاست، و از تعبیر «ان یُقال» استفاده کرده اند، یعنی اگر مشرکان و نه مسلمانان بگویند.
معظم له همچنین تاکید فرمودند: در زمان پیامبر اکرم، بسیاری از افراد مرتد شدند و مانند منافقین حتی به آن حضرت بدترین دشنامها را میدادند، اما رسول خدا برای هیچکدام از آنها احکام ارتداد را اجرا نکردند، و حتی در زمان امیرالمومنین هم کسانی با آن حضرت جنگیدند و اگر میتوانستند مانند ابن ملجم حضرت را به شهادت میرساندند، اما امیرالمومنین هم، احکام و حدود را در مورد آنان جاری نکردند.