مرجعیت شیعه

بیانیه دفتر آیت الله العظمی شیرازی در کربلای معلی در پی انفجارهای تروریستی اخیر عراق

به گزارش شیعه ویوز ، دفتر بزرگ مرجع شیعیان جهان، حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در کربلای معلی با صدور بیانیه ای انفجارهای تروریستی اخیر در چندین شهر عراق را که سبب کشته و مجروح شدن دهها انسان بی گناه شد را محکوم و بر ضرورت در پیش گرفتن راه کارهایی برای به سامان آوردن شرایط موجود در کشور تأکید کرد. 

متن بیانیه به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

خدای متعال می فرماید: «وَمَن یَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِیهَا وَغَضِبَ اللّهُ عَلَیْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِیماً؛ هرکس عمداً مؤمنی را بکشد، کیفرش دوزخ است که در آن ماندگار خواهد بود و خدا بر او خشم می گیرد و لعنتش می کند و عذابی بزرگ برایش آماده ساخته است»(نساء/93). 

رسول خدا صلی الله علیه وآله نیز در همین معنا فرموده اند: «مَنْ أَعَانَ عَلَی قَتْلِ مُسْلِمٍ بِشَطْرِ کَلِمَةٍ، جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ هوَ آیِسٌ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ؛ هرکس اگرچه با بخشی از یک کلمه بر کشتن مسلمانی همراهی کند، در حالی که از رحمت خدا نومید(محروم) است در عرصات قیامت حاضر خواهد شد»(مستدرک الوسائل، ج18، ص211، حدیث 22528). 

امواج خشونت بار، شهرهای کاظمین، بغداد، بصره، حله و دیگر مناطق عراق را در میان گرفت و زنان، کودکان، نمازگزاران در مساجد و سوگواران و زائران امام حسین علیه السلام و امام کاظم علیه السلام و حضرت جواد علیه السلام را به خاک و خون کشاند، آن هم بدون هیچ توجیه عقلی و شرعی و انگیزه ی وجدانی … 

این اقدام های جنایتکارانه با آدم ربایی، کشتار و بستن بزرگ راه بین المللی در غرب کشور و نیز دعوت به اعمال خشونت یا تأسیس اقلیمی مستقل همراه بود. 

با درنظر گرفتن شرایط دردناکِ جاری و به منظور مهار کردن سرکشی دشمنان کشور در کشاندن میهن به چرخه ی جنگ خانگی که خشک و تر را سوزانده و هزاران بی گناه کشته، زخمی، آواره، یتیم و بیوه و مستمند بر جای می نهد، تحقق شتابان موارد زیر ضروری و اجتناب ناپذیر است: 

1. احقاق حق تمام مظلومان و ستمدیدگان در سراسر کشور، تن دادن واقعی و حقیقی و سریع به خواسته های مشروع است، زیرا این، حق ملت است و نادیده گرفتن آن فتنه را در کشور دامن می زند. 

2. ارائه آزادی گسترده در آباد کردن هرچه بیشتر زمین های موات برای کشاورزی، تأمین مسکن و دیگر طرح های حیاتی. پر واضح است که چنین اقدامی قسمت اعظم بیکاری را از بین برده و مایه ی آبادانی کشور می شود. 

3. تشکیل اتاق بحران برای برطرف نمودن مشکلات خدماتی، مانند: بحران برق، آب، راه وجز آن و تأمین اجتماعی برای طبقه ی آسیب پذیر جامعه. 

4. نوسازی تکنولوژی و پرسنلی سیستم امنیتی کشور و برکنار کردن مسئولان مقصر در انجام وظایف و رسیدگی به کار آنها. 

5. بسیج کردن ملت برای همکاری در این زمینه ها از طریق مساجد، حسینیه ها، مدارس، دانشگاه ها، ادارات دولتی، سازمان های جامعه ی مدنی و سندیکاهای کارگری و کشاورزی با هماهنگی رهبران دینی، شیوخ عشایر و کدخداها و آموزش و پرورش نیروهایی به منظور زیر نظر داشتن تحرکات ضد امنیتی و اخلال گران در امنیت. روشن است که اگر ملت در همکاری امنیتی کارآزموده شود، قطعاً راه ها را بر روی تمام خرابکاران و تروریست ها بسته، فراتر این که توطئه های آنان را ناکارآمد و فاش خواهد کرد. پرداخت پاداش های قابل توجه در قبال اطلاعات امنیتی، بخش اعظم جامعه را به مشارکت در فعالیت های امنیتی تشویق خواهد کرد. 

6. حل بحران های سیاسی و برخورد دمکراتیک با مسائل محل اختلاف و مناقشه و رعایت حق رقیب و حریف سیاسی در این زمینه و نیز رعایت حقوق شهروندان، دیگر بایسته ی توجه است. 

7. اخلاص، نزاهت و جدیت در کار برای برطرف کردن این وضع دردناک و به حاشیه نراندن هیچ یک از کیان های سیاسی و قشر سیاسی را باید سرلوحه ی کار قرار داد. 

8. اجرای احکام عادلانه ی قضایی در مورد کسانی که جرمشان احراز شده است و این، آموزه ی قرآن کریم است که می فرماید: «وَلَکُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیَاةٌ یَا أُوْلِی الْأَلْبَابِ؛ و ای خردمندان، شما را در قصاص زندگانی است، باشد که به تقوا گرایید»(بقره/179). 

توجه داشته باشیم که در نبود قصاص، زندگی نیز وجود ندارد، زیرا اگر جنایتکار و مجرم تحت پیگرد قرار نگیرد، یا در زندان ها، با هزینه ی ملت ستمدیده ی بینوا زندگی مرفهی داشته باشد و از همان جا فعالیت های تروریستی خود را ادامه داده و حتی با برنامه ریزیِ حساب شده از زندان فرار می کند، در این صورت و به دلیل عدم کیفر و مجازات، او هرگز از جنایت دست برنمی دارد و چرخه ی خشونت که کشور را به سوی نابودی می کشد، از حرکت نمی ایستد، وانگهی به فرموده ی معصوم علیه السلام: «هرکس خود را از کیفر ایمن بیند، بد خواهد کرد». 

9. تشکیل کمیته ای متشکل از کارشناسان برای بررسی مشکل موجود. 

10. تشکیل کمیته ی مطالعات استراتژیک امنیتی برای ارائه ی جدیدترین و دقیق ترین تحقیقات علمی و عملی برای جزء جزء و مورد به مورد مسائل امنیتی و مطالعه ی تجربه ی ملت که توانست در گستراندن امنیت کارآمد و موفق باشد، چه این که در تجربه، دانشی نوین وجود دارد. 

11. جبران آثار و پیامدهای قتل عام تروریستی با حمایت کامل از مجروحان، از کارافتادگان، یتیمان و بیوه زنان، خسارت دیدگان و آوارگان ناشی از این اقدام ها و نیز بازسازی خانه و محل کسب و کار آنان و نیز توجه به وضعیت شان، شنیدن سخنان و درد دلشان و همکاری پیوسته، حقیقی و همه جانبه با آنان برای رهانیدن شان از عوارض ناشی از اعمال تروریستی که زندگی شان را فرا گرفته است. 

عشایر، دوستان، همسایگان و بستگان قربانیان این جنایات باید به آنان رسیدگی شود، نیازهای انسانی و اجتماعی شان را برآورده سازند و از دعای همه روزه برای گشایش در کار آنان غافل نشوند که خدای متعال می فرماید: «قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ؛ بگو: اگر دعای شما نباشد، پروردگار هیچ اعتنایی به شما نمی کند»(فرقان/77). 

بار خداوندا و ای فریادرس فریاد خواهان، فریادرس این ملت باش و گره از کارش بگشا، مجروحان را شفا و بازماندگان شهیدان صبوری عطا کن و شهیدان را در بهشت گسترده ی خود سکنا ده آمین یا رب العالمین.

 

9 رجب 1434ق 

دفتر آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی 

کربلای معلی

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا