آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی: عالم خدا ترسی که قلب خود را متوجه خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام کند، چنین عالمی وارث پیامبران است
جمعی از فضلا و طلاب علوم دینی از شهر شهید صدرِ بغداد در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند
به گزارش شیعه ویوز ، جمعی از فضلا و طلاب علوم دینی از شهر شهید صدرِ بغداد در روز پنج شنبه دوازدهم ماه ربیع الاول 1434ق (5/11/1391) در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و به رهنمودهای ایشان گوش فرا دادند.
در این دیدار مرجع عالیقدر خطاب به میهمانان فرمودند: درباره ی علم و عالم روایات فراوانی وجود دارد، از جمله این که رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرمایند: «الفقهاء أمناء الرسل ما لم یدخلوا فی الدنیا؛ فقها امینان رسولانند تا زمانی که به دنیا نپرداخته باشند».
نیز فرموده اند: «العلماء ورثة الأنبیاء؛ عالمان وارثان پیامبرانند».
عالمی که قلب خود را متوجه خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام کند و نفس خویش را بر خداپروایی و لحاظ داشتن مسئولیت در هر زمان و مکان بپروراند، چنین عالمی وارث پیامبران بوده، و هم او مصداق کسی یا کسانی خواهد بود که فرشتگان، پرندگان، چرندگان و ماهیان برایش طلب مغفرت خواهند کرد.
حال اگر عالمی به دنیا پرداخت و تمام اندیشه، تلاش و همتش برای رسیدن به دنیا باشد، علمش وبال اوست و قطعاً مصداق این سخن امام سجاد علیه السلام است که می فرمایند: «…فَإِنَّ الْعِلْمَ إِذَا لَمْ یُعْمَلْ بِهِ لَمْ یَزْدَدْ صَاحِبُهُ إِلاّ کُفْراً وَلَمْ یَزْدَدْ مِنَ اللَّهِ إِلاّ بُعْداً؛ علمی که بدان عمل نشود، جز کفر برای صاحبش فزونی ندارد و جز بر دوری او از خدا نمی افزاید» که باید از چنین فرجام شومی به خدا پناه برد.
ایشان تأکید کردند: عالمی که قلب و فکرش متوجه دنیاست، بهتر آن است که عالم نباشد، توجه داشته باشیم که ما و شما بر سر این دوراهی قرار داریم، بدین معنا که یا باید در شمار عالمانی باشیم که وارثان پیامبرانند یا خدای ناکرده از آن دسته عالمانی باشیم که هماره در حال دور شدن از خدا باشند و هر روز دوری آنان از خدا بیشتر می شود.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: دوری از دنیا جستن و عالم الهی شدن به تصمیم، عزم و اراده ی قوی و استمرار نیاز دارد، چنان که خدای متعال می فرماید: «فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ؛ و چون عزم کردی، پس بر خدا توکل کن».
بنابراین آموزه ی الهی، از خدای متعال استعانت جویید، به اهل بیت علیهم السلام متوسل شوید و با نفس امّاره ـ که در درون دارید و به سوی دنیا پرستی فرا می خواند و با شیطان که خارج وجود انسان، او را وسوسه می کند ـ بجنگید تا از هر دو آفت رهایی یابید و مانند عالمان بزرگِ گذشته، چون: شیخ مفید، سید مرتضی، شریف رضی، شیخ طوسی و سید بحرالعلوم شوید؛ همان بزرگوارانی که خودشان و دیگران از دانش آنان برخوردار شده اند و می شوند.
در خاتمه معظم له برای میهمانان دعا کردند و سپس تنی چند از طلاب میهمان به دست مرجع عالیقدر به لباس مقدس روحانیت معمم شدند.