افغانستان

سیاست اخراج مهاجران افغانستانی شدت گرفت؛ تاجیکستان نیز به صف اخراج‌کنندگان پیوست

سیاست اخراج مهاجران افغانستانی شدت گرفت؛ تاجیکستان نیز به صف اخراج‌کنندگان پیوست

در ادامه روند اخراج گسترده مهاجران افغانستانی از کشورهای مختلف، دولت تاجیکستان نیز با استناد به «ملاحظات امنیتی» صدها نفر از پناه‌جویان افغانستانی را از خاک خود اخراج کرده است.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که پیش‌تر کشورهایی چون ایران، پاکستان، امارات، آلمان و آمریکا نیز سیاست‌های سخت‌گیرانه مشابهی علیه مهاجران افغان اتخاذ کرده‌اند.

دولت تاجیکستان روز ۱۹ ژوئیه با انتشار بیانیه‌ای رسمی از سوی مرکز مطبوعاتی نیروهای مرزی وابسته به کمیته امنیت ملی، تأیید کرد که گروهی از اتباع خارجی به دلایل امنیتی از این کشور اخراج شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری کالیبر جمهوری آذربایجان، اگرچه در این بیانیه نام افغانستان به‌صراحت ذکر نشده، اما منابع مطلع تأکید کرده‌اند که بیشتر این افراد از شهروندان افغانستانی بوده‌اند.

مقام‌های امنیتی تاجیکستان اعلام کرده‌اند که در پی بازرسی‌های اخیر در مناطق مرزی و شهری، تخلفات گسترده‌ای از سوی مهاجران خارجی شناسایی شده که شامل ورود غیرقانونی، جعل اسناد، قاچاق مواد مخدر، و ارتباط با گروه‌های سنی تندرو بوده است.

به گفته آنان، این تخلفات تهدیدی برای امنیت ملی و نظم عمومی محسوب شده و باعث تشدید تدابیر مرزی و اخراج فوری مهاجران شده است.

بر اساس این گزارش، در ماه آوریل دست‌کم ۵۰ پناه‌جوی افغانستانی که همگی تحت پوشش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) بودند، در شهر وحدت بازداشت و پس از ضبط مدارک‌شان، با دو خودرو به مرز افغانستان منتقل شدند.

همچنین در ماه ژوئن، وزارت مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد که ۴۹ شهروند افغانستانی از تاجیکستان اخراج شده‌اند، که ۳۶ نفر از آنان دارای اقامت قانونی و ۱۳ نفر دارای ویزا بوده‌اند.

با افزایش فشارهای داخلی و منطقه‌ای، روند اخراج مهاجران افغانستانی محدود به تاجیکستان نیست.

ایران در ماه‌های اخیر صدها هزار مهاجر افغانستانی را به‌طور سازمان‌یافته از کشور اخراج کرده و پاکستان نیز طرح اخراج گسترده‌ای را آغاز کرده است.

امارات متحده عربی، آلمان و حتی آمریکا نیز به دلایل گوناگون، از جمله دلایل امنیتی و تغییر در سیاست‌های مهاجرتی، روند بازگرداندن مهاجران افغانستانی را شدت بخشیده‌اند.

تاجیکستان که در دهه ۱۹۹۰ و پس از سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ یکی از مسیرهای پناه برای افغان‌ها بود، اکنون با اتخاذ رویکردی سخت‌گیرانه، آینده هزاران مهاجر افغانستانی ساکن این کشور را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

بسیاری از این پناه‌جویان در انتظار انتقال به کشور سوم، از جمله کانادا، به‌سر می‌برند؛ اما با توجه به تحولات اخیر، سرنوشت آنان نامعلوم‌تر از همیشه شده است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا