جهان اسلام

وقتی نفرت‌پراکنی به استارتاپ‌ها می‌رسد؛ اعتراض هزاران فعال فناوری به اسلام‌ستیزی آشکار، اسلام‌ستیزی سرمایه‌گذار مطرح جنجالی شد

وقتی نفرت‌پراکنی به استارتاپ‌ها می‌رسد؛ اعتراض هزاران فعال فناوری به اسلام‌ستیزی آشکار، اسلام‌ستیزی سرمایه‌گذار مطرح جنجالی شد

اظهارات اسلام‌ستیزانهٔ یکی از چهره‌های شناخته‌شدهٔ صنعت فناوری آمریکا، موجی از انتقاد و نگرانی را در میان فعالان اجتماعی، کارآفرینان و کارشناسان فناوری برانگیخته است.

این اتفاق، بار دیگر بحث درباره تبعیض ساختاری علیه مسلمانان در نهادهای قدرت و ثروت غرب را نمایان کرده است.

👈همکارم در گزارش خود به بررسی این موضوع پرداخته که با هم می بینیم:👉

در روزهای گذشته، اظهارنظر جنجالی «شاون مگوایر» «Shaun Maguire» شریک مؤسسه سرمایه‌گذاری «سکویا کپیتال» (Sequoia Capital) در مورد یکی از سیاستمداران مسلمان آمریکایی، فضای فناوری در آمریکا را تحت‌تأثیر قرار داده است.

به گزارش ABC7 News، مگوایر در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در مورد زهران ممدانی، عضو مجلس ایالتی نیویورک، نوشت: «ممدانی از فرهنگی می‌آید که دروغ گفتن برای پیشبرد دستورکار اسلام‌گرایانه، یک فضیلت محسوب می‌شود.»

این توییت که تاکنون بیش از پنج و نیم میلیون بار دیده شده، با واکنش گسترده‌ای در فضای فناوری آمریکا مواجه شده است.

بیش از 900 کارآفرین و بنیان‌گذار استارتاپ‌ در نامه‌ای سرگشاده خواستار موضع‌گیری رسمی شرکت سکویا کپیتال علیه این اظهارات شدند.

در این نامه آمده است که سخنان مگوایر در ادامه یک «الگوی مستند از اظهارات ضداسلامی» است که با اصول هم‌زیستی و شمول‌گرایی در تضاد است.

با وجود این فشارها، مگوایر در ویدیویی سی دقیقه‌ای از سخنان خود عقب‌نشینی نکرد و تنها ابراز تأسف کرد که «اگر کسی آزرده شده باشد، پوزش می‌طلبم.»

«دلاور سید» مدیر سابق فناوری در دولت بایدن و از چهره‌های مسلمان در صنعت فناوری آمریکا، این سخنان را «اسلام‌ستیزانه و نگران‌کننده» توصیف کرد.

او در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: «اگر شما یک کارآفرین مسلمان با یک ایده نوآورانه باشید، در این فضا چطور احساس امنیت و پذیرش می‌کنید؟»

در سکوت شرکت‌هایی مانند سکویا کپیتال، که پیش‌تر از غول‌هایی مانند اپل، یوتیوب و انویدیا حمایت مالی کرده‌اند، این پرسش پررنگ‌تر می‌شود که آیا صنعت فناوری غرب واقعاً پذیرای تنوع فرهنگی و مذهبی هست یا نه.

کارشناسان معتقدند رشد سریع هوش مصنوعی و فناوری نباید به قیمت حذف یا نادیده‌گرفتن صدای مسلمانان و اقلیت‌ها تمام شود.

به گفته نهادهای مدنی، حفظ عدالت، کرامت انسانی و مقابله با نفرت‌پراکنی باید در صدر ارزش‌های جهانی صنعت فناوری قرار گیرد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا