از زمان روی کار آمدن سنی های تندروی طالبان تاکنون، بارها و بارها سازمان ها و نهادهای مختلف بین المللی نسبت به رفتار و اقدام های تبعیض آمیز طالبان ابراز نگرانی کرده اند.
در همین راستا پارلمان اروپا نسبت به نقض حقوق زنان و نیز وضعیت اقلیت هزاره و برخی دیگر اقلیتها از زمان تسلط طالبان در آگوست ۲۰۲۱ بر افغانستان، و حملات سیستماتیک و تبعیض گسترده علیه آنها ابراز نگرانی کرد.
نمایندگان پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای از «نقض شدید حقوق بشر» به ویژه حقوق زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای از ادامه «بدتر شدن اوضاع سیاسی، اقتصادی، بشردوستانه، نقض حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان» ابراز نگرانی کرد.
در این قطعنامه که با ۵۳۲ رأی مثبت نمایندگان پارلمان اروپا تصویب شد، آمده: اعضای پارلمان اتحادیه اروپا محدودیت های اعمال شده توسط طالبان بر زنان را محکوم میکند. از مقام های طالبان میخواهیم تا اطمئنان دهند که تمام محدودیتهای جنسیتی علیه زنان لغو شود. از کشورهای جهان میخواهیم تا بهتر شدن وضعیت حقوق زنان با طالبان تعامل نکنند.
نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه خواستهاند که تعامل با طالبان باید مشروط به رعایت حق آموزش و بازگشت زنان افغان به زندگی اجتماعی باشد.
همچنین پارلمان اروپا در این قطعنامه نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت گروههای اقلیت هزاره و دیگر اقلیتها از زمان تسلط طالبان در آگوست ۲۰۲۱ بر افغانستان، و حملات سیستماتیک و تبعیض گسترده علیه آنها، از جمله بازداشتهای خودسرانه، شکنجه و سایر بدرفتاریها، اعدامهای صحرایی و ناپدید شدن اجباری ابراز کرد.
این قطعنامه دو روز پس از آن صادر شد که روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا، گفت که اتحادیه اروپا متعهد به کمک به مردم افغانستان است نه به دولت موقت طالبان.
پیش از این نیز مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رأی مثبت ۱۱۶ کشور قطعنامهای را درباره افغانستان تصویب کرد که در آن از دولت موقت طالبان خواسته شده تا به حقوق بشر و حقوق زنان احترام بگذارد.
طالبان ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت رسیدند و موانعی را برای تحصیل و کار زنان و دختران ایجاد کردند. اگرچه موانع تحصیل برای زنان و دخترانی که در دانشگاه و تا کلاس ششم تحصیل میکردند پس از مدتی برداشته شد، اما به دختران در مقطع متوسطه و دبیرستان هنوز اجازه تحصیل داده نشده است. دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد ماه ژانویه امسال طی گزارشی اعلام کرد که ۷,۹ میلیون کودک در سنین واجد شرایط تحصیل در افغانستان در دسترسی به فرصتهای آموزشی با مشکلات زیادی روبرو هستند.