انتشار کتاب ” مراکز علمی و موسسات آموزشی علمی شیعه”
کتاب «مراکز علمی و مؤسسات آموزشی شیعه (در ایران و عراق تا پایان قرن پنجم هجری)» اثر “قدرت الله گراوند”، به همت “پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام” در 358 صفحه منتشر شد.
شناخت تاریخِ تعلیم و تربیت شیعه امامیه از موضوعاتی است که به دلیل شناخت بیشتر مراکز علمی و مؤسسه های آموزش شیعیان اثنی عشری و چگونگی فعالیت علمی و آموزشی پیروان این مذهب که همواره در زمان و مکان مورد نظر پژوهش در محدودیت بوده اند، اهمیت بسزایی دارد.
پژوهش حاضر، با نگاهی به چگونگی نفوذ و گسترش تشیع در مناطق گوناگون و عوامل مؤثر بر آنها، فعالیت های آموزشی، مؤسسات و مراکز علمی شیعیان را بررسی کرده است.
نویسنده ضمن تبیین جایگاه تشیع در مناطق مختلف ایران و عراق، مراکز علمی و مؤسسات آموزشی و پژوهشی این مناطق را شناسایی کرده و نقش عالمان، دانشمندان، حاکمان، وزیران و امیران شیعه را در این توسعه علمی تبین کرده است.
این پژوهش به فعالیت های علمی شیعیان امامیه از آغاز تا پایان قرن پنجم هجری میپردازد و گسترده علمی این پژوهش، ایران و عراق است.
در این پژوهش از شیعه اثنی عشریه به اصطلاح «امامیه» نیز پرداخته میشود و منظور از امامیه در این پژوهش آن گروه از شیعیانی هستند که از خط امامت جدا نشدهاند و قائل به امامت امامان اثنی عشریه علیهم السلام شدهاند.