
با انتخاب کاردینال رابرت فرانسیس پرووست با نام پاپی «لئو چهاردهم» بهعنوان نخستین پاپ آمریکایی در تاریخ کلیسای کاتولیک، مسیر تازهای در واتیکان گشوده شده است.
رهبری که در نخستین مواضعش سیاستهای مهاجرتی سختگیرانه را با ارزشهای انجیل ناسازگار دانست و بر حفظ کرامت انسانی تأکید کرد.

در رویدادی کمسابقه، شورای کاردینالهای واتیکان در هشت مه 2025، کاردینال رابرت فرانسیس پرووست اهل شیکاگو را با نام پاپی «لئو چهاردهم» بهعنوان رهبر جدید کاتولیکهای جهان برگزید.
به گزارش «یورونیوز»، دود سفید از دودکش کلیسای سیستین برخاست و بیش از 100 هزار نفر در میدان سنپیتر انتخاب پاپ جدید را با شور و اشتیاق جشن گرفتند.
لئو چهاردهم که سالها در آمریکای جنوبی، بهویژه در پرو، بهعنوان مبلغ و اسقف فعالیت داشت، به داشتن نگاهی انسانی و مردمی شهرت دارد.
پاپ جدید در نخستین مواضع خود، ضمن ابراز همبستگی با مهاجران، از سیاستهای اخراج گسترده در دولت ترامپ انتقاد کرد.
به گزارش نیوزویک، او در یکی از پستهایش در شبکه اجتماعی ایکس، با استناد به مقالهای از نشریه «آمریکا، نشریه ژزوئیتها» تأکید کرد که «کاتولیکها نمیتوانند اخراج مهاجران را به عنوان یک نمایش جشن بگیرند» و انجیل ما را فرامیخواند که محدودیتهایی در برابر محبت به همسایه قائل نشویم.
ژزوئیتها یکی از فرقههای مهم و تأثیرگذار در کلیسای کاتولیک هستند که بر آموزش، تبلیغ و عدالت اجتماعی تمرکز دارند.
برخی از رسانه ها با اشاره به بازنشر پست اعتراضی پاپ درباره اخراج ناعادلانه یک شهروند قانونی السالوادوری از آمریکا، نوشتند که او کرامت انسانی را بالاتر از مرزها و سیاستهای ملی میداند.
با اینکه لئو چهاردهم در موضوعات اجتماعی مانند مهاجرت و محیط زیست دیدگاههایی اصلاحطلبانه دارد، اما در زمینه آموزههای کلیسا چهرهای محافظهکار محسوب میشود.
او مخالف کشیش شدن زنان و سقط جنین است و آن را صراحتاً نوعی قتل خوانده است.
به باور ناظران، ترکیب نادر اعتدال اجتماعی و ثبات عقیدتی در پاپ لئو چهاردهم، میتواند واتیکان را وارد دورهای از گفتوگوی نوین با جهان، بهویژه درباره مسائل اخلاقی و انسانی کند.