
اظهارات اخیر وزیر ادغام و خانواده اتریش علیه حجاب، موجی از نگرانی و واکنش را در میان جوامع اسلامی و نهادهای حقوق بشری برانگیخته و زنگ خطر گسترش تبعیض مذهبی در اروپا را بار دیگر به صدا درآورده است.
در پی سخنان جنجالی «کلودیا پلاکولم»، وزیر ادغام و خانواده اتریش در برنامه زنده «ساعت مطبوعات» از تلویزیون دولتی، موجی از انتقادها از سوی مسلمانان و نهادهای حقوق بشری در اروپا بهراه افتاده است.
وی در این برنامه با حمله مستقیم به اسلام، حجاب را «نمادی از سرکوب» خواند و خواستار تصویب قانونی برای ممنوعیت استفاده از آن برای دختران زیر ۱۴ سال شد.
به گزارش شبکه رمضان و پایگاه خبری وین vienna.at، پلاکولم با نادیده گرفتن رأی دادگاه قانون اساسی اتریش در سال 2020 که ممنوعیت حجاب را خلاف آزادیهای مذهبی اعلام کرده بود، مدعی شد دفاع از این قانون بهمنظور «محافظت از کودکان» است، نه مقابله با مذهب.
این در حالی است که وی اسلام را منبع مشکلات همزیستی دینی در جامعه اتریش معرفی کرد و تأکید کرد که ارزشهای اتریشی بر پایههای مسیحی و یهودی استوار است.
این اظهارات در شرایطی مطرح شده که گزارش سال 2024 اداره حقوق اساسی اتحادیه اروپا، اتریش را با 71 درصد، در صدر کشورهای اروپایی با بیشترین میزان اسلامستیزی معرفی کرده است.
همچنین سازمان مبارزه با اسلامستیزی اروپا اعلام کرده که 402 مورد از 1037حمله اسلامستیزانه در سال جاری، علیه زنان محجبه بوده است.
جامعه مسلمان اتریش که شمار آنها به صدها هزار نفر میرسد، اکنون با چالشی تازه برای حفظ هویت دینی خود مواجه شده است.
نهادهای اسلامی هشدار دادهاند که استفاده سیاسی از موضوع حجاب، زمینهساز افزایش نفرت و حذف تدریجی آزادیهای مذهبی در جوامع اروپایی خواهد بود.