حمله مرگبار به گردشگران در کشمیر، منطقه مورد مناقشه میان هند و پاکستان، موجی از تنشهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی را میان دو قدرت هستهای جنوب آسیا برانگیخته و سازمان ملل را به ابراز نگرانی واداشته است.

حمله خونین سهشنبه گذشته به گردشگران در منطقه پهلگام کشمیر، که به کشته شدن بیست و شش نفر و زخمی شدن هفده نفر انجامید، تنشهای میان هند و پاکستان را به اوج تازهای رسانده است.
به گزارش رسانههای هندی، عاملان این حمله از اعضای گروه “جبهه مقاومت کشمیر” بودهاند که با سازمان لشکر طیبه مستقر در پاکستان ارتباط دارند.

نارندرا مودی، نخستوزیر هند، پاکستان را به حمایت از تروریسم متهم کرد و وعده داد که عاملان این جنایت را “تا آخر دنیا” تعقیب خواهد کرد.
در پی آن، هند تمام ویزاهای شهروندان پاکستانی را لغو، دیپلماتهای پاکستانی را اخراج و گذرگاههای مرزی را بست.
همچنین پیمان تقسیم آبهای سند با پاکستان را به حالت تعلیق درآورد؛ اقدامی که برای کشاورزی پاکستان حیاتی است.
پاکستان در واکنش، ضمن رد اتهامات، دیپلماتهای هندی را اخراج و تجارت دوجانبه را قطع کرد.

وزیر دفاع پاکستان، خواجه آصف، با هشدار درباره “پیامدهای تراژیک” در صورت وقوع درگیری، تأکید کرد: «در صورت جنگ، با تمام توان پاسخ خواهیم داد.»
گزارش تیراندازی میان نیروهای دو طرف در امتداد “خط کنترل” در کشمیر و ادامه عملیات نظامی هند برای یافتن عاملان حمله، بر دامنه نگرانیها افزوده است.

در این میان، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از دو کشور خواست «حداکثر خویشتنداری» نشان دهند و از راه گفتوگو به حل اختلافات تاریخی خود در کشمیر بپردازند.
