
در هفتههای اخیر، موجی از فشارها و محدودیتها علیه مسلمانان هند شدت گرفته است.
از ممنوعیت نماز شب قدر در کشمیر تا سرکوب معترضان به اصلاحات وقف، و از تهدید مسلمانان با لغو گذرنامه به دلیل اقامه نماز در خیابانها تا تخلیه اجباری صدها خانواده مسلمان در اوتار پرادش، مجموعهای از اقدامات بحثبرانگیز نگرانیهای زیادی را در میان جوامع مذهبی و مدافعان حقوق بشر ایجاد کرده است.
در هفتههای اخیر، گزارشهای متعدد از تشدید تنشها و اعمال محدودیتهای گسترده علیه مسلمانان در مناطق مختلف هند منتشر شده است.
به گزارش الجزیره از درگیریهای مسلحانه در کشمیر و چتیسگر گرفته تا محدودیتهای مذهبی و تخریب منازل مسلمانان، این حوادث نگرانیهای گستردهای را در میان جامعه اسلامی برانگیخته است.
در کشمیر، نیروهای امنیتی هند مانع از برگزاری نماز شب قدر در مسجد جامع سرینگر شدند.
این اقدام در ادامه محدودیتهایی است که از سال 2019 و پس از لغو خودمختاری این منطقه اعمال شده است.
علاوه بر این، درگیری مسلحانهای در کشمیر به کشته شدن چهار نیروی امنیتی و دو فرد مسلح انجامید.
در ایالت اوتار پرادش، پلیس با هشدار به مسلمانان، اعلام کرد که برگزاری نماز عید در خیابانها غیرقانونی است و متخلفان با لغو گذرنامه و دیگر مجازاتها روبهرو خواهند شد.
در شهر علیگر نیز بیش از یکصد خانواده مسلمان اخطاریه تخلیه دریافت کردند، بدون آنکه دلیلی رسمی برای این اقدام ارائه شود.
همچنین، در ایالت مادیا پرادش، برخی مقامات درخواست تعطیلی قصابیها در ایام ناوراتری را مطرح کردند، اقدامی که با اعتراض فعالان و گروههای حقوق بشری مواجه شد.
از سوی دیگر، گزارشهای منتشرشده نشان میدهد که مسلمانان و دیگر اقلیتهای اجتماعی، قربانیان اصلی شکنجههای پلیس در بازداشتگاهها هستند.
علاوه بر این، دهها هزار نفر از مسلمانان هند با بستن بازوبند سیاه در نماز جمعه، به تصویب لایحه جدید درباره اوقاف اعتراض کردند.
این قانون که به عقیده منتقدان، کنترل بیشتر دولت بر موقوفات اسلامی را فراهم میکند، واکنشهای گستردهای را در پی داشته است.
مجموعه این تحولات نشاندهنده افزایش فشارهای امنیتی، اجتماعی و اقتصادی بر جامعه مسلمانان هند است.
افزایش محدودیتهای مذهبی، سرکوب اعتراضات، و گزارشهای مربوط به خشونتهای هدفمند، نگرانیها را درباره وضعیت آزادیهای دینی و حقوق اقلیتها در این کشور تشدید کرده است.