اخبارایرانجهان

خالی بودن بی‌سابقه سد کرج؛ بحران تامین آب شرب تهران

در پی کاهش شدید منابع آبی در تهران، سد کرج با تنها هفت درصد پرشدگی، وارد بحرانی بی‌سابقه شده است و خطر کمبود آب شرب پایتخت را تهدید می‌کند.

وضعیت سدهای تأمین آب پایتخت وارد بحرانی جدید شده است.

طبق گزارش‌های رسمی، سد کرج که یکی از منابع اصلی تأمین آب شرب تهران به شمار می‌رود، تنها هفت درصد ظرفیت خود را تامین کرده است.

این وضعیت بی‌سابقه در تاریخ بهره‌برداری از سد کرج است و نگرانی‌های زیادی درباره تأمین آب پایتخت در روزهای آینده ایجاد کرده است.

علاوه بر سد کرج، سدهای لار، لتیان و ماملو نیز در شرایط بحرانی قرار دارند. به‌طور خاص، سد لار تنها یک درصد و سدهای لتیان و ماملو به ترتیب با 12 درصد پرشدگی، در وضعیت مشابهی به سر می‌برند.

با توجه به شرایط فعلی، کارشناسان هشدار داده‌اند که بخشی از ذخایر آبی این سدها به‌عنوان حجم مرده و غیرقابل بهره‌برداری محسوب می‌شود.

این مسئله محدودیت‌های جدی برای تأمین آب شرب تهران به‌ویژه در فصل تابستان به وجود خواهد آورد.

تصاویر منتشر شده از وضعیت خشک‌شده دریاچه‌های سدها نشان می‌دهد که حتی افرادی با موتورسیکلت در این زمین‌های گلی حرکت می‌کنند.

مسئولان دولت از مردم خواسته‌اند تا با مصرف بهینه و صرفه‌جویی در مصرف آب، به کاهش بحران آبی کمک کنند. این شرایط بحرانی نیازمند مدیریت صحیح و همکاری همگانی برای حفظ منابع آبی کشور است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا