در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل، محدودیتهای طالبان علیه زنان افغانستان، بهویژه ممنوعیت حضور زنان در مؤسسات پزشکی، مورد بحث قرار گرفت و با نگرانیهای گستردهای در سطح بینالمللی همراه شد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست 12 دسامبر خود به بررسی اقدامات طالبان در افغانستان، بهویژه محدودیتهای شدید علیه زنان، پرداخت.
در این نشست، اعضا از تصمیم طالبان برای ممنوعیت حضور زنان در موسسات پزشکی ابراز نگرانی کردند و آن را تهدیدی برای سلامت جامعه، بهویژه مادران و کودکان، دانستند.
کارشناسان هشدار دادند که این تصمیم میتواند نرخ مرگومیر مادران را بهطور قابلتوجهی افزایش دهد.
روزا اوتونبایوا، فرستاده ویژه سازمان ملل به افغانستان، ضمن محکوم کردن این سیاستها، آنها را بخشی از تلاش طالبان برای «حذف تدریجی زنان از تمام جنبههای زندگی» دانست.
او همچنین بر لزوم تجدیدنظر در این قوانین تأکید کرد، چرا که پیامدهای آن میتواند برای زنان و دختران افغانستان مرگبار باشد.
رویا محبوب، مدیر اجرایی صندوق شهروند دیجیتال، در این نشست اعلام کرد که سیاستهای طالبان موجب خسارتی یک میلیارد دلاری به اقتصاد افغانستان شده است. وی افزود که این سیاستها به افزایش فقر و نابرابری جنسیتی منجر شده است.
در پاسخ به اقدامات طالبان، بسیاری از کشورها از جمله فرانسه، سوئیس، و ایالات متحده، خواستار لغو فوری این تصمیمات شدند و آنها را غیرقابل درک و بیرحمانه توصیف کردند.
این در حالی است که کشورهای چین و روسیه به تلاشهای طالبان برای بهبود وضعیت امنیتی و اقتصادی اشاره کرده و از همکاریهای منطقهای آن حمایت کردند.