سپاه پاسداران ایران در اطلاعیهای از کشته شدن اسماعیل هنیه و یک محافظش در تهران خبر داد.
سپاه پاسداران در ایران اعلام کرده است که اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه فلسطینی حماس و یکی از محافظان او در محل اقامت خود در تهران کشته شدهاند. حماس هم این خبر را تایید کرده است.
اسماعیل هنیه بعد از شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران کشته شد، هنوز کسی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری دولتی ریانووستی گفت که قتل اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس «یک قتل سیاسی کاملا غیرقابل قبول» است.
میخائیل بوگدانوف افزود که این قتل «منجر به تشدید بیشتر تنش ها خواهد شد و تأثیر منفی بر مذاکرات آتشبس در غزه خواهد گذاشت».
وزارت خارجه ترکیه روز چهارشنبه در بیانیهای «قتل شرمآور» اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و از متحدان رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه را محکوم کرد.
این وزارتخانه افزود: «هدف از این حمله، گسترش جنگ غزه به ابعاد منطقهای است و بار دیگر نشان داده شد که دولت نتانیاهو قصدی برای دستیابی به صلح ندارد.»
در پی این تحولات، یک سخنگوی کاخ سفید گفت که کاخ سفید گزارشهای مربوط به ترور و به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در ایران را دیده است، اما از اظهار نظر فوری خودداری کرد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، کشتهشدن اسماعیل هنیه را محکوم، و این عمل را اقدامی بزدلانه و تحولی خطرناک توصیف کرد.
او همچنین فلسطینیان را به اتحاد، صبر و پایداری در برابر اشغالگری اسرائیل دعوت کرد.
نیویورک تایمز به نقل از دو مقام ایرانی، از تشکیل نشست اضطراری شورای عالی امنیت ملی، در مقر دفتر رهبر ایران خبر داد، اتفاقی که به نوشته این رسانه تنها در شرایط «فوقالعاده» روی میدهد.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران که بر شبکه شبهنظامیان همسو با ایران در خاورمیانه نظارت دارد نیز در این نشست حضور دارد.
ارتش اسرائیل به چند رسانه بینالمللی از جمله سیانان و خبرگزاری فرانسه گفته که به درخواستهای رسانههای خارجی برای اظهارنظر درباره کشته شدن هنیه، پاسخی نخواهد داد.
ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در حالی در پایتخت ایران روی داد که تنها یک هفته پیش از این اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران «متلاشیشدن شبکه موساد» را «پر افتخارترین» اقدام وزارت اطلاعات در دولت سیزدهم اعلام کرده بود.
او روز جمعه ۵ مرداد گفت: «در دوران فعالیت دولت سیزدهم، شبکه نفوذ موساد که شخصیتهای علمی ما را ترور میکرد یا در مراکز حیاتی خرابکاری میکرد، این شبکه و دسترسیها و توانمندیهای آن از بین رفت.»