“برده داری” یکی از رفتارهای ضد انسانی است که همواره حکومت ها و دیکتاتوری های سابق در طول تاریخ بخاطر انجام آن، مورد انتقاد قرار گرفته اند و در تاریخ، لکه سیاه به شمار می رفته اما بررسی های انجام شده نشان می دهد که این پدیده، در دوران معاصر نیز به شیوه ای دیگر وجود دارد که به آن “برده داری نوین” گفته می شود.
در همین راستا سازمان ملل متحد در گزارشی نسبت به افزایش بردهداری در جهان مدرن هشدار داد.
سازمان بین المللی کار (ILO) پس از انتشار گزارش برده داری مدرن اعلام کرد: تعداد افرادی که بر خلاف میل خود مجبور به کار یا ازدواج شده اند در سال های اخیر به حدود 50 میلیون نفر افزایش یافته است.
خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: به گفته این آژانس وابسته به سازمان ملل متحد بحرانهایی مانند همهگیری کووید19، درگیریهای مسلحانه و تغییرات آب و هوایی منجر به اختلال بیسابقه در اشتغال و آموزش و در عین حال تشدید فقر شدید و مهاجرت اجباری شده است.
در مقایسه با آخرین شمارش در سال 2016، تعداد افرادی که گرفتار برده داری مدرن هستند حدود 9.3 میلیون نفر افزایش یافته که بیش از 3.3 میلیون نفر از آنها کودک هستند و 22 میلیون نفر نیز به خاطر ازدواج اجباری روزگار سختی را سپری میکنند.
سازمان بینالمللی کار میگوید: بیش از نیمی از کار اجباری در کشورهای با درآمد متوسط یا با درآمد بالا اتفاق میافتد و کارگران مهاجر بیش از سه برابر بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند.
در این گزارش به قطر و چین به طور خاص اشاره شده است. قطر به خاطر بهرهکشی از کارگران خارجی شاغل در ساخت تاسیسات جام جهانی فوتبال 2022 به شدت تحت حملات گروهها و نهادهای حقوق بشری است.
این گزارش همچنین به نقض حقوق مسلمانان اویغور در غرب چین نیز اشاره کرده است.
کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل روز 31 آگوست گزارش نهایی خود را درباره مسلمانان چین منتشر کرد و در آن از احتمال نقض حقوق بشر سخن گفت.