مرجعیت شیعه

آیت الله العظمی شیرازی: به فداکاری معصومین علیهم السلام برای هدایت بشر اقتدا کنیم

بیت حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی میزبان میهمانانی از کربلای معلی بود. دکتر حمید هدّو و دکتر محمد علی هدّو از مسئولان فصلنامه ی «المصباح» که از سوی آستان مقدس حسینی صادر می شود در شمار این میهمانان بودند. 

 

 

 

 

بیت حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی میزبان میهمانانی از کربلای معلی بود. دکتر حمید هدّو و دکتر محمد علی هدّو از مسئولان فصلنامه ی «المصباح» که از سوی آستان مقدس حسینی صادر می شود در شمار این میهمانان بودند. 

 

مرجع عالیقدر آنان را به حضور پذیرفتند و محور رهنمودهای خود را به دو مطلب اختصاص دادند و فرمودند: هدایت انسان ها والاترین و بزرگ ترین هدفی است که پیامبران، رسولان و امامان معصوم علیهم السلام در راه به انجام رساندن آن کوشیدند و با توجه به اهمیت هدایت و این که معصومین علیهم السلام از نظر مردم غایبند، تا به امروز از ما خواسته شده است این هدف را دنبال و در جامعه پیاده کنیم، زیرا هدایت افراد بشر مسئولیتی است که بر عهده ی همگان نهاده شده است و در حدیث شریف رسول اکرم صلی الله علیه وآله می خوانیم: «کلکم راع وکلکم مسئول عن رعیته؛ همگی تان سرپرستانید و همگی نسبت به زیردستان مسئولید». 

 

معظم له در ادامه فرمودند: بزرگ ترین نقش و سنگین ترین مسئولیتِ در هدایت جامعه بر عهده ی علما، اندیشمندان، نخبگان، سالخوردگان و شایستگانِ برای هدایت مردم نهاده شده است و مسئولیت این اقشار در مقوله ی هدایت جامعه از دیگران بیشتر است. بنابراین، مسئولیت هدایت جوانان در اولویت نخست قرار می گیرد، چراکه جوانان سرمایه ی جامعه و نیروی به حرکت درآورنده ی کشور برای دستیابی به اهداف والا هستند. 

 

ایشان افزودند: پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در زندگی خود دو چیز را محور قرار دادند: 

 

1. پیراستن و تهذیب نفس؛ 

 

2. هدایت جامعه. 

 

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه افزودند: با مراجعه به سیره ی حضرات چهارده معصوم علیهم السلام به ویژه سیره ی سرور و مولایمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می بینیم که فرموده اند: «ما منا إلا مسموم أو مقتول؛ همگی ما [بدون استثناء] یا به تیغ کشته می شویم یا [به زهر جفا] مسموم می شویم». 

 

حال اگر کسی درباره علت و چرایی این همه فداکاری از ما بپرسد، پاسخ این است که: همه ی این فداکاری ها برای هدایت مردم به سوی نیکی و اصلاح بوده است. 

 

مرجع عالیقدر در این دیدار بر اهمیت نقش جوانان در ساختن آینده تأکید کرده و فرمودند: به نظر من، جوانان کربلا و جوانان عراق به طور کلی، آینده ی عراق را رقم خواهند زد و آن را

می سازند. اینان در آینده ادیبان و استادان دانشگاه ها خواهند شد و حتی ممکن است زمام امور و اداره ی کشور را در دست بگیرند. لذا وظیفه داریم جوانان را به حدیث شریف ثقلین که

رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله امت مسلمان را بدان سفارش کردند، توجه دهیم؛ آن جا که می فرمایند: «إنی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله وعترتی أهل بیتی، ما إن تمسکتم به مالن

تضلوا بعدی أبداً؛ من دو [امانت] گرانبها در میان شما بر جای می نهم: کتاب خدا و عترتم، خاندانم. هرگاه به آن دو تمسک جویید، پس از من گمراه نخواهید شد».

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا