حضرت آیت الله العظمی شیرازی: وضعیت فعلی شایسته عراق و ملت مظلوم آن نیست
گروهی از مسئولان دولتی و امنیتی و فرماندهان نیروهای مردمی عراق با مرجعیت شیعه آیت الله العظمی شیرازی دیدار و گفتگو کردند.
گروهی از مسئولان دولتی و امنیتی و فرماندهان نیروهای مردمی عراق با مرجعیت شیعه آیت الله العظمی شیرازی دیدار و گفتگو کردند.
هیئتی از شهر مقدس کاظمین و بغداد متشکل از جناب آقای سید محمد موسوی (یکی از مدیران اداره آموزش و پرورش بغداد و از مسئولان انجمن تربویون) و شماری از فرماندهان و صاحب منصبان امنیتی و نیروهای غیور الحشد الشعبی عراق به ریاست حجت الاسلام سید عبدالصاحب ذوالریاستین، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.
در آغاز این دیدار آقای سید محمد موسوی طی مطالبی گزارشی از درد و رنج و مشکلات وزارت آموزش و پرورش عراق را که در قالب بی اعتناییِ برنامه ریزی شده و عمدی دولت و کاستی ها و بحران هایی که گریبانگیر این وزارتخانه گردیده، تقدیم معظم له کرد؛ کاستی ها و بحران هایی که سطح آموزش و پرورش این کشور را به طور خطرناکی دچار سیر قهقرایی و عقبگرد کرده است.
وی افزود: روند حاکم بر فضای آموزش و پرورش، نتایج منفی، وخیم و فاجعه باری از جمله شیوع و رواج فساد و جرم را در جامعه به همراه دارد.
آن گاه گزارشی کوتاه از فعالیت ها و طرح ها و برنامه هایی که «انجمن تربویون» برای اجرا در عرصه های گوناگون عراق در دست اجرا دارد ارائه داد.
پس از گزارش آقای سید محمد موسوی، مرجع عالیقدر فرمودند: از همگی شما تشکر می کنم. بدانید به اندازه عزم و اراده یاری می رسد و عزم از سوی انسان است و یاری از جانب خدای متعال. بزرگان بزرگ زاده نشده و نمی شوند، بلکه در آغاز تولد همانند دیگر نوزادان هستند. آنان با تاریخ، گفتار، اعمال و رفتار، با موضع گیری و با حضور خود در جامعه، بزرگی را برای خود رقم می زنند. جز معصومین علیهم السلام که خدای متعال آنان را عصمت بخشیده است و استثنا هستند همگان یکسان به دنیا می آیند.
ایشان با اشاره به اوضاع عراقِ خونین پیکر فرمودند: عراق به عزم و اراده جدی همگان نیاز دارد که باید برای سامان دادن آن و برطرف کردن نابسامانی ها کمر همت ببندند و عراق و ملت مظلوم عراق نیازمند توجه است که نباید از آن غافل شد و آنچه مسلم است این که عراق و ملت آن مظلوم و ستمدیده هستند. یک قرن پیش ملت عراق معیار و ضرب المثل همه تاریخ بود که همانندی برای آن وجود نداشت و این مطلب را کسانی درک می کنند که تاریخ را بشناسند. در قیام شکوهمند ملت عراق بر ضد اشغالگران انگلیسی، عراق پنج میلیون نفر جمعیت داشت و انگلستان قدرتمندترین کشور این خاکدان بود و چنان گستردگی داشت که مشهور بود خورشید هرگز در مستعمره هایش غروب نمی کند.
یکی از مستعمره های انگلیس کشور هند با جمعیت چهارصد میلیون نفری بود. کشور چین با جمعیت ششصد میلیون نفری دیگر مستعمره این کشور به شمار می رفت و در واقع یک میلیارد نفر پشت سر و تحت فرمان بریتانیا بودند. در آن برهه زمانی (دهه بیست قرن بیستم میلادی) انگلستان با تمام توان نظامی و با پشت سر گذاشتن هزاران کیلومتر به عراق بی دفاع لشکرکشی کرد، در حالی که این ملت مظلوم و بی گناه فقط چماق در اختیار داشت.
با توجه به عدم توازن نظامی طرفین جنگ و علی رغم مسائل منفی و منازعاتی که در قیام 1920 میلادی مردم عراق علیه اشغالگران وجود داشت، ملت ناتوان اما با ایمان قوی و استوار عراق بر بریتانیا پیروز شد و این رخداد همانندی ندارد. در این جنگ نابرابر، بزرگ ترین کشور و قدرت کره خاکی در برابر امتی ضعیف و فاقد اسلحه شکست خورد و وادار به عقب نشینی شد.
مرجع عالیقدر در ادامه سخنان خود تأکید کردند: سزاوار نیست که ملت عراق در وضعیت موجود روزگار سپری کند و همگان در توان و در حدّ مسئولیت خود باید بکوشند و ملتی را که حدود یک قرن تحت ستم و سرکوب همه جانبه قرار داشته است برهانند. عراقِ با جمعیت پنج میلیون نفری در روزگار اشغال شدن آن عکس العمل و موضع گیری را داشت و با وجود آزادی های امروز به شرطی که به درستی از آن استفاده شود وضعیتی به مراتب بهتر خواهد داشت.
جوانمردان، اندیشمندان و صاحبان عزم و اراده باید در حدّ توان دست به دست هم داده و کشور و ملت عراق را از وضعیتی که در آن گرفتار شده است نجات دهند.
ایشان در ادامه سخنان خود فرمودند: عراق سرزمین امیرمؤمنان، امام حسین، موسی بن جعفر، امام جواد، امام هادی، امام حسن عسکری و سرزمین امام زمان سلام الله علیهم است. امیرمؤمنان علیه السلام از سرزمین عراق دامنه حکومت خود را بر نیمی از جهان بسط دادند و این امر در حالی تحقق یافت که در مدت حدود پنج سال حکومت، ایشان در عراق با امور منفی و کارشکنی ها روبرو بودند. طی حکومت پنج ساله ایشان، پس از رسول خدا صلی الله علیه وآله شیوه حکومتی امام علی علیه السلام نمونه بود، چندان که در تمام تاریخ مانند آن را نمی توان یافت.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: در دوره پنج ساله حکومت امیرمؤمنان علیه السلام یک مورد اعدامی یا زندانی سیاسی وجود نداشت، چیزی که در جهان آزاد امروز مانند آن را نمی توان یافت. همچنین در تاریخ جایی ثبت نشده است که آن حضرت یک وجب زمین را فروخته باشند؛ چراکه زمین از آن دولت ها نیست و دولت ها وظیفه مدیریت دارند.
ایشان تأکید کردند: علی رغم وجود مشکلات و مسائل منفی، تغییر و اصلاحات، شدنی و ممکن است. البته در این معنا باید توجه داشت که سرگرم شدن و پرداختن به مسائل منفی موفقیت را از انسان سلب می کند، لذا انسان باید به مسائل منفی بی توجه باشد و اگر او را دشنام و آزار دهند و متهم کنند بی اعتنا باشد و پیگیر مسائل مثبت باشد و بداند که موفق خواهد بود و این که بزرگان نیز همین گونه بوده اند.
از این نکته غافل نشویم که باید به سرور و مولایمان حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله اقتدا کنیم، هموکه از سوی مشرکان و کافران و منافقان آزار و ستم فراوانی دید، ولی از هیچ یک از آن ها شکایت و گلایه نکرد، بلکه در راه هدایت مردم به سوی خدای متعال و یکتاپرستی کوشید و در این راه به هیچ وجه دریغ نکرد. خدای متعال درباره پیروی و الگوگیری از آن حضرت می فرماید: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ قطعاً برای شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقی نیکوست» (احزاب/21).
شما باید توجه کنید که بر پایه عزم و اراده، خدای متعال یاری خود را فرو می فرستد. از خدای عزوجل می خواهم که شما را از یاری خود برخوردار فرماید و از حضورتان در این جا تشکر می کنم.