جهان اسلام

افتتاح مدرسه «دارالعلم» آیت الله العظمی خوئی در شهر مقدس نجف

فاز نخست مدرسه دارالعلم آیت الله العظمی خویی قدس سره، در شهر مقدس نجف افتتاح شد.

 

فاز نخست مدرسه دارالعلم آیت الله العظمی خوئی قدس سره، در شهر مقدس نجف افتتاح شد.

در مراسم گشایش فاز نخست این مدرسه علمیه، شخصیت های تراز اول دینی و علمی از جمله دو تن از مراجع تقلید شیعه، نمایندگان مراجع، فرزندان مراجع و اساتید برجسته حضور داشتند.

پروژه عمرانى «دار العلم» در اصل یک مدرسه دینى است که آیت الله العظمى سید ابو القاسم خوئى رحمة الله علیه آن را در سال ۱٩٧٣ میلادى در محله «عماره» شهر مقدس نجف تأسیس نمود. 

مدتها بعد، رژیم ستمگر بعث در سال ۱۹۹۰ میلادى به تخریب این مدرسه مبادرت ورزید؛ ولی هم اکنون این مدرسه در زمینى به مساحت ۳۳٢۰ متر مربع در فاصله ۳۰ مترى از حرم مطهر أمیر المؤمنین علیه السلام در حال ساخت و تأسیس مجدد مى باشد.

این پروژه از 2 فاز در 11 طبقه و زیربنایى به مساحت 31000 متر مربع تشکیل شده که هزینه تقریبى آن ۴۰ میلیون دلار است..

۳. به یارى خدا فاز اول پروژه ى مذکور، امروز جمعه در سال ١۴٣۸ قمرى مصادف با ٢۰١۷ میلادى شد.

پروژه «دار العلم» یک موقوفه خیریه تحت اشراف آیت الله العظمی سیستانی مدظله، در شهر مقدس نجف می باشد.

این پروژه دارای مدرسه اى براى دروس حوزوى است که شامل ۴۰ سالن در ابعاد مختلف می شود. 

همچنین کتابخانه اى عمومى با گنجایش یک میلیون و پانصد هزار جلد کتاب در دو طبقه مشتمل بر ٢۴ اتاق مخصوص محققان و پژوهشگران و بخش هاى ویژه کودکان و بانوان ونیازمندان خاص نیز در این پروژه وج د دارند.

مصلایى بزرگ به مساحت ۸۵٠ متر مربع در طبقه همکف این مجموعه نیز باظرفیت ٨۰۰ نمازگزار در نظر گرفته شده است. 

از دیگر قسمت های این پروژه عظیم می توان به دو سالن همایش بزرگ، هر کدام با ظرفیت ٧۰۰ نفر؛ ١۰ واحد سوئیت مخصوص محققان، پژوهشگران و اساتید حوزه علمیه خارج از نجف اشرف؛ ٣۰۰ اتاق به عنوان خوابگاه براى طلاب حوزه علمیه، استودیویى مجهز جهت تصویربردارى و ضبط برنامه هاى دینى، علمى و فرهنگى؛ رصدخانه فلکى ـ نجومى؛ موزه علمى حوزه نجف اشرف؛ آشپزخانه مرکزى و سالن غذاخورى با گنجایش ۴۰۰ نفر اشاره نمود. 

همچنین در این مجموعه قسمتی با عنوان جنّه العلماء (آرامگاه خاص) براى مراجع و علماى حوزه علمیه نجف اشرف در نظر گرفته شده است. 

شایان ذکر است، مدرسه دار العلم آیت الله العظمی خویی از ٩ دستگاه آسانسور برقى در قسمت هاى مختلف، استراحتگاه به همراه فضاى سبز داخلى، سیستم سرمایش و گرمایش مرکزى، ژنراتورهاى برقى، تلفنخانه مرکزى، اینترنت و خدمات الکترونیک و همچنین سالن ورزشى برخوردار است.

 

 

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا