مناسبت های دینی و مذهبی

بیست و سوم محرم سالگرد اولین بمب گذاری در حرم امامین عسکریین سلام الله علیهما توسط سنی های تندرو و عوامل وهابی

بیست و سوم محرم سالگرد اولین بمب گذاری در حرم امامین عسکریین سلام الله علیهما توسط سنی های تندرو و عوامل وهابی

مرقد امام هادی امام دهم و فرزندش امام حسن عسکری امام یازدهم سلام الله علیهما که زیارتگاه شیعیان است در شهر سامرا واقع شده است.

اما این مکان مقدس چندین بار از سوی دشمنان اهل بیت در طول تاریخ مورد هجوم و هتک حرمت واقع شده است.

در روز 23 محرم سال 1427 هجری قمری اولین بمب گذاری در این حرم مطهر به‌دست سنی های تندرو و عوامل وهابی صورت گرفت و البته بعدها این اقدام هتاکانه تکرار شد.

مرقد مطهر امام دهم و امام یازدهم، حضرت امام هادی و حضرت امام حسن عسکری سلام الله علیهما، به عنوان زیارتگاه مسلمانان جهان در شهر سامرا واقع شده است.

این مکان مقدس در طول تاریخ همواره کانون توجه ارادتمندان اهل‌بیت علیهم‌السلام بوده، اما به موازات این جایگاه والای معنوی، بارها مورد هجوم و هتک حرمت دشمنان اهل بیت علیهم السلام قرار گرفته است.

سهمگین‌ترینِ این حملات در ۲۳ محرم سال ۱۴۲۷ هجری قمری برابر با (۱۳۸۴ هجری شمسی) رخ داد؛ روزی که تروریست‌های تندرو و عوامل وهابی نخستین بمب‌گذاری را در این آستان ملکوتی مرتکب شدند.

تروریست‌ها با پوشش مبدل نیروهای تکاور عراقی وارد حرم شده، خادمان را در یکی از صحن‌ها زندانی و حدود ۲۰۰ کیلوگرم مواد منفجره تی‌ان‌تی را داخل حرم کار گذاشتند.

انفجار مهیب ساعت ۷ صبح، پوشش آجری، طلاکاری و کاشی‌کاری گنبد عظیم حرم را فروریخت و مصالح را تا شعاع نیم کیلومتری پرتاب کرد.

این فاجعه، واکنش شدید مراجع عظام تقلید به‌ویژه آیت‌الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی را در پی داشت.

مراجع تقلید سه روز عزای عمومی اعلام کردند، بازارها تعطیل شد و سیل خروشان مردم عزادار به سوی سامرا روانه گشت.

اما دشمنان به این جنایت بسنده نکردند؛ و در ۲۳ خرواد ۱۳۸۶ برابر با (۲۷ جمادی‌الاول ۱۴۲۸)، عوامل وهابی در دومین هجوم تروریستی خود، پس از درگیری شدید با خادمان، دو گلدسته راست و چپ حرم مطهر را نیز به طور کامل تخریب کردند.

سال‌ها بعد در ۱۶ خرداد ۱۳۹۳، گروه سنی های تندروی داعش نیز قصد هجومی دیگر برای نابودی کامل حرم مطهر را داشت که با مقاومت قهرمانانه مردم و نیروهای امنیتی، این توطئه با شکست مواجه شد.

انگیزه اصلی این جنایات علاوه بر اهداف سیاسی حامیان منطقه ای آن‌ها، ریشه در عقاید انحرافی وهابیت درباره تکفیرِ بنای بر قبور دارد؛ تفکری برخلاف اجماع همه مسلمانان که پیش از آن در سال ۱۳۴۴ هجری قمری منجر به ویرانی قبور ائمه بقیع علیهم‌السلام شده بود.

با این حال، شیعیان جهان بلافاصله با هدایا و کمک‌های گسترده، روند بازسازی را آغاز کرده و در سال ۱۳۹۴ شمسی بارگاهی باشکوه‌تر بنا نمودند.

مضجعی شریف که علاوه بر دو امام همام، مدفن حضرت نرجس خاتون مادر گرامی امام زمان، حضرت حکیمه خاتون دختر امام جواد، حضرت سمانه و حضرت سوسن سلام‌الله‌علیهم اجمعین است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا