Irak

Birleşmiş Milletler’in Kıdemli Güvenlik Danışmanı’ndan Kerbela’da İmam Hüseyin’in Müslümanlar ve Hristiyanlar İçin İlham Kaynağı Olarak Küresel Konumuna Vurgu

Birleşmiş Milletler’in Kıdemli Güvenlik Danışmanı’ndan Kerbela’da İmam Hüseyin’in Müslümanlar ve Hristiyanlar İçin İlham Kaynağı Olarak Küresel Konumuna Vurgu

Kerbela’da bulunan İmam Hüseyin’in kutsal türbesi, Irak’taki Birleşmiş Milletler’in kıdemli güvenlik danışmanını ağırladı; bu ziyaret, uluslararası işbirliklerini geliştirmek ve bu kuruluşun destek projelerinin ziyaret şehirlerine transferini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

“Noon” haber ajansının raporuna göre, Birleşmiş Milletler’in üst düzey temsilcisi Olga Mokrova, bu ziyaret sırasında İmam Hüseyin’in kutsal isminin yalnızca Müslümanlar için değil, Hristiyanlar da dâhil olmak üzere diğer dinlerin mensupları için de derin bir ilham kaynağı olduğunu belirtti.

O, bu kutsal mekânın manevi atmosferini tasvir ederek, Hüseyniye türbesini duaların daha hızlı kabul olduğuna inanılan ve insanların Yüce Tanrı ile ibadetlerini gerçekleştirdiği özel bir mekân olarak nitelendirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu