İran

Birleşmiş Milletler, Hürmüz Boğazı’nın Kapalı Kalmasının Felaket Boyutundaki Sonuçlarına Karşı Uyardı ve Deniz Taşımacılığının Güvenliği İçin Acil Durum Planı Sundu

Birleşmiş Milletler, Hürmüz Boğazı’nın Kapalı Kalmasının Felaket Boyutundaki Sonuçlarına Karşı Uyardı ve Deniz Taşımacılığının Güvenliği İçin Acil Durum Planı Sundu

Birleşmiş Milletler, Hürmüz Boğazı gibi stratejik bir deniz yolunun yeniden açılması ve hayati yüklerin taşınması için 7 ila 10 gün içinde özel bir denetim ve gözetim mekanizmasını uygulamaya hazır olduğunu açıkladı.

Bu kuruluştaki yetkililer, gemi trafiğindeki %94’lük düşüş ve tarım gübreleri ihracatının durması nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 45 milyon insanın ciddi açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Araphaber21 haber portalına göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, küresel yaşam meselelerinin ABD ile İran arasındaki siyasi müzakerelerden ayrı tutulmasını ve böylece gıda krizinin derinleşmesinin önlenmesini talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu